Δεν αλλάζει η συμμετοχή του Δημόσιου τομέα στο Ελληνικό δάνειο

Διευκρινήσεις για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα έδωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ στην τακτική ενημέρωση της Κομισιόν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η συμμετοχή του δημόσιου τομέα (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) στο νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα θα παραμείνει στα 130 δισ. ευρώ παρά την έκκληση

της επικεφαλής του ΔΝΤ για συμμετοχή και του επίσημου τομέα στην περικοπή του ελληνικού χρέους.

"Η άποψη της Κομισιόν δεν έχει αλλάξει από αυτή τη σκοπιά, υπάρχει ήδη ισχυρή συμμετοχή του δημόσιου τομέα στο πλαίσιο του δεύτερου δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα", είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σε προγραμματισμένη ενημέρωση δημοσιογράφων.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ είπε νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι πιστωτές της Ελλάδας που ανήκουν στον δημόσιο τομέα ίσως χρειαστεί να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας εάν η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δεν είναι επαρκής.

"Η ισορροπία μεταξύ της συμμετοχής του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα είναι ένα ανησυχητικό ζήτημα", δήλωσε η Λαγκάρντ σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

"Αν δεν υπάρξει επαρκής επαναδιαπραγμάτευση για το επίπεδο του ελληνικού χρέους που διακρατεί
ο ιδιωτικός τομέας, τότε ο δημόσιος τομέας που κατέχει ελληνικό χρέος θα πρέπει να συμμετάσχει και αυτός στην προσπάθεια", είπε.

Η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν πει ότι θα χορηγήσουν 130 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα ενώ οι ιδιώτες θα πρέπει να υποστούν απώλειες ύψους 100 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του PSI καθώς προβλέπεται περικοπή της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα