Δείτε LIVE την ονομαστική ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις

Δοκιμασία για την κυβερνητική συνοχή η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

Σε κρας τεστ για τη συνοχή του κυβερνητικού σχηματισμού εξελίσσεται η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ και την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου.

ΠΑΣΟΚ

και ΔΗΜΑΡ εκφράζουν αντιρρήσεις για το 2ο άρθρο και την τροπολογία που εντάσσει τα επικουρικά ταμεία στον ΕΟΠΠΥ, με αποτέλεσμα να απειλείται η κυβερνητική πλειοψηφία. Με τα έως τώρα αριθμητικά δεδομένα, το 2ο άρθρο αναμένεται να καταψηφίσουν οι 16 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τουλάχιστον 8-9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα η ψήφισή του να θεωρείται οριακή. Την τροπολογία, απειλεί ότι θα καταψηφίσει το σύνολο των βουλευτών των δύο κομμάτων.

Για το 2ο άρθρο που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, οι διευκρινίσεις στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν ικανοποίησαν τα επιτελεία των δύο κυβερνητικών εταίρων με αποτέλεσμα οι βουλευτές να επιμένουν στις ισχυρές ενστάσεις τους.

Με την κατάσταση να είναι έκρυθμη εντός του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει στον Πρόεδρο της Βουλής το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013.

Στον προϋπολογισμό αναμένεται να περιλαμβάνονται μέτρα ύψους 9,5 δισ. ευρώ, από το πακέτο των 13,5 δισ., με περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και φοροαπαλλαγές.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ. Μπορεί το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να έχει ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ωστόσο σε περίπτωση που δεν ψηφίσει τα μέτρα, δημιουργούνται ερωτηματικά για την παραμονή της στην κυβέρνηση.

Κάτι τέτοιο, τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες, φαντάζει αδύνατον καθώς η ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που θα ασκεί μια πολιτική την οποία δεν ψήφισε.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:


Keywords
Τυχαία Θέματα