Κύπρος: Μείωση ενοικίων μέχρι 25% ζητά το Κράτος

Μέχρι και 25% θα μειωθούν ενοίκια που καταβάλλει το κράτος σε ιδιοκτήτες κτιρίων, στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου.

Η μείωση των ενοικίων αρχίζει από 8% ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που το ενοίκιο απλώς θα παγώσει. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μια κρίσιμη καμπή της οικονομίας υπάρχουν κτήρια, για τα οποία το κράτος καταβάλλει ενοίκιο μέχρι και €17 το τετραγωνικό μέτρο, κάτι το οποίο δείχνει τη σπατάλη που επικρατούσε, πριν από την περίοδο της κρίσης και που σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Οι διαπραγματεύσεις για

μείωση των ενοικίων άρχισαν από τον περασμένο Δεκέμβριο και σε κάποιες περιπτώσεις προχώρησαν σε ικανοποιητικό βαθμό ενώ σε άλλες, όπως στην περίπτωση της Λάρνακας, δεν άρχισε καν η διαπραγμάτευση, κάτι το οποίο συνεπάγεται απώλεια χρημάτων από το δημόσιο.

Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει πίνακα στον οποίο θα καταγραφούν τα νέα δεδομένα, ώστε να αποτυπωθεί η εικόνα και να διαπιστωθεί το ποσόν που θα εξοικονομήσει το δημόσιο, το οποίο κάθε χρόνο καταβάλλει μεταξύ €30 εκατ. και €35 εκατ. για ενοίκια.

ΠΗΓΗ «Φιλελεύθερος»

Keywords
Τυχαία Θέματα