Το Λαύριο λέει όχι στη συγχώνευση της Δ.Ο.Υ.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής μέσω του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου και την ενοποίηση της με την Δ.Ο.Υ. Κορωπίου. Μάλιστα προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας τονίζοντας:

«Ο Δήμος Λαυρεωτικής διαμαρτύρεται εντονότατα και είναι αντίθετος με την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου και την ενοποίηση της με την Δ.Ο.Υ. Κορωπίου, για τους κάτωθι λόγους:

1) Η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου θα έχει άμεση αρνητική επίπτωση στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής και την οικονομική δραστηριότητα, καθόσον:

α) Η πόλη του

Λαυρίου, όπου εδρεύει η Δ.Ο.Υ. Λαυρίου, διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής, το οποίο αποτελεί πύλη εισόδου της Αττικής, διαθέτει Κεντρικό Λιμεναρχείο και Κεντρικό Τελωνείο, η λειτουργία των οποίων θα υποβαθμισθεί.

β) Στον Δήμο Λαυρεωτικής, έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους  της Αττικής, δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις και Βιοτεχνίες, τόσο εντός των ΒΙΠΑ- ΒΙΟΠΑ Κερατέας και Λαυρίου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.

2) Η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου θα εντείνει, ακόμα περισσότερο, τα φαινόμενα ύφεσης, υποχρεώνοντας και άλλες επιχειρήσεις να κλείσουν και έτσι θα αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας.

3) Η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου, πέραν από την υποβάθμιση του Δήμου Λαυρεωτικής, θα προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στους πολίτες, σε μία περίοδο κρίσης, καθόσον θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν 50 και πλέον χιλιόμετρα, για να εξυπηρετηθούν από την Δ.Ο.Υ. Κορωπίου.

4) Η αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου, θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ύφεση, την αύξηση της ανεργίας, την μείωση της ανάπτυξης, της προόδου και της εξέλιξης ολόκληρης της Λαυρεωτικής.

Εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Λαυρεωτικής, του Εργατικού Κέντρου, των Επαγγελματικών και Επιχειρηματικών Φορέων:

1) Ζητάμε από την Κυβέρνηση να μη λάβει υπόψη της τα συμπεράσματα του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών περί επεξεργασίας και τελικού σχολιασμού του σχεδίου ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ και να συνεχισθεί η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου και

2) Ζητάμε άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για να συζητήσουμε, ούτως ώστε να αποδείξουμε με στοιχεία την αναγκαιότητα διατήρησης της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Λαυρίου, την οποία θεωρούμε αναγκαία για την ανάπτυξη της περιοχής».  

Keywords
Τυχαία Θέματα