Χανιά: Αγρότες μοίρασαν δωρεάν τομάτες

Παραγωγοί από την περιοχή Κουντούρας των Χανίων, μοίρασαν το μεσημέρι δωρεάν τομάτες σε πολίτες, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ. Το ραντεβού δόθηκε έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του του αγροτικού συλλόγου Κουντούρας, Αντώνη Μπιτσάκη, τομάτες θα δοθούν και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χανίων καθώς και στα συσσίτια της πόλης.

Οι τοματοπαραγωγοί υποστηρίζουν ότι αν συνεχιστεί η απεργία

των ναυτεργατών θα απειληθούν με ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς η παραγωγή αυτή την περίοδο, βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών δηλώνουν πως κατανοούν τα προβλήματα και τα αιτήματα των ναυτεργατών, αλλά προκειμένου να μην καταστραφούν ολοκληρωτικά οι ίδιοι, ζητούν από την ΠΝΟ, να επιτρέψει την κίνηση από την Κρήτη προς τον Πειραιά, ενός πλοίου κάθε δύο ημέρες, προκειμένου να μεταφέρει στις αγορές φορτηγά αυτοκίνητα με πρώιμα κηπευτικά. Τις τελευταίες δύο ημέρες έφυγαν μόνο από την περιοχή της Κουντούρας για τις αγορές της χώρας και του εξωτερικού, 67 μεγάλα φορτηγά με πρώιμα κηπευτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα