Πανελλήνιοι μαθητικοί αγώνες επιχειρηματολογίας

Στην Παλαιά Βουλή πραγματοποιήθηκαν χθες ο ημιτελικός και ο τελικός Αγώνας Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2011-12. Τον Αγώνα παρακολούθησαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κύριος Παύλος Γερουλάνος και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Πρύτανης κυρία Ελένη Αρβελέρ, οι οποίοι στο τέλος του Αγώνα στην ομιλία τους αναφέρθηκαν για το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θεσμός, που αποσκοπεί στην προώθηση και στην καλλιέργεια

της κριτικής σκέψης των νέων.

Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Διευθυντής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Μερκούρης και η εκπρόσωπος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κα Εύη Χαλάτση. Το σχολείο που προκρίθηκε ήταν το Λύκειο Αρσακείου του Γενικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με καθηγητές την κα Βασιλική Δεμίρη και τον κ. Βίκτωρα Βαβαρούτσο. Η ομάδα των μαθητών ήταν η Δέσποινα Δημητρακοπούλου, Αικατερίνη Σιμοπούλου, Γεώργιος Σχινάς, Άννα-Μαρία Πεκρίδου και Χρήστος Κατσιώτης.

Στους φετινούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν για ενδέκατη συνεχή χρονιά, συμμετείχαν 600 μαθητές από 88 σχολεία από Αττική, Θράκη, Κρήτη, Μακεδονία και Φωκίδα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια στους μαθητές, που επρόκειτο να λάβουν μέρος στους Αγώνες καθώς και στους καθηγητές τους από τους Κριτές των Αγώνων, ώστε να εξασκηθούν στις τεχνικές και στους κανόνες του Λόγου και του Αντιλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα