Αλ. Τσίπρας: «Να μην υπογράψει την δανειακή σύμβαση ο Παπούλιας»

19:32 7/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, ζητά την άμεση διεξαγωγή εκλογών, ενώ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , Κάρολο Παπούλια, να μην υπογράψει την «καταστροφική και προδήλως αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση».

Αναφερόμενος στην «προσχηματική», όπως την χαρακτήρισε άρνηση της κ. Παπαρήγα

και του κ. Κουβέλη για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου της Αριστεράς στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι οι δύο πολιτικοί «στρώνουν το δρόμο στον Αντώνη Σαμαρά, να πάρει τις 50 έδρες μπόνους».

Όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ρόλος του δεν είναι να πριμοδοτεί την κυβέρνηση, αλλά να υπερασπίζεται τους θεσμούς και το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως η κατάληξη του PSI θα είν.αι μια τραγωδία καθώς η χώρα όχι μόνο δεν θα γλιτώσει τα βάρη, αφού , όπως τονίζει , οι τραπεζίτες και οι πιστωτές ζητούν εξωφρενικά επιτόκια, αλλά θα απολέσει και το ισχυρό χαρτί του εθνικού της δικαίου σε περίπτωση που θα αδυνατεί να πληρώνει τοκογλυφικά επιτόκια.

«Αν αποδεχτούν να εγκρίνουν τέτοιου είδους συμφωνία και μάλιστα ερήμην του λαού, θα μας οδηγήσουν σε μια πολύχρονη και καταστροφική περιπέτεια» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ο οποίος κάνει λόγο για ένα φαύλο, υποτελές πολιτικό προσωπικό και νεοφιλελεύθερους κλεπτοκράτες που μας κυβερνούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα