Opel: Νέο KARL μικρό και ελκυστικό
Μικρό αλλά ευρύχωρο, στιβαρό, εκθαμβωτικό και - το σημαντικότερο – απίστευτα λογικό και προσιτό: αυτή είναι η πρόταση της Opel για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα μικρό αυτοκίνητο από του χρόνου το καλοκαίρι.
Το όνομά του: KARL, προς τιμή του γιου
«Μικρό, ζωηρό και με άποψη – το όνομα KARL εκφράζει τα προσόντα του αυτοκινήτου. Το νέο μικρό αυτοκίνητο της Opel είναι ένα ώριμο αυτοκίνητο που απευθύνεται στην καρδιά και στο μυαλό,» εξηγεί ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το KARL διαθέτει τα κλασικά στοιχεία ενός Opel, από τον high-tech, αθόρυβο, χιλιάρη, τρικύλινδρο κινητήρα μέχρι το βραβευμένο σύστημα infotainment IntelliLink. Το Opel KARL είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν ένα προσιτό αυτοκίνητο που συνδυάζει καθημερινή χρηστικότητα με άνεση και σύγχρονες τεχνολογίες.»
Γραμμές με άποψη
Στη εμπρός τμήμα του KARL διακρίνουμε το γνώριμο «χαμόγελο» Opel που δημιουργείται από τη δυναμική χρωμιωμένη μπάρα με το έμβλημα της μάρκας. Από το πλάι, τρεις ακριβείς, έντονες γραμμές προσδιορίζουν το μικρότερο Opel. Το χαρακτηριστικό στοιχείο της 'λεπίδας' στα πλευρά του αμαξώματος δίνει το παρών στις πόρτες και παραπέμπει στην ανάγλυφη σχεδιαστική γλώσσα της Opel. Οι δύο ζωηρές γραμμές που διατρέχουν τις λαβές των θυρών δίνουν έμφαση στο δυναμικό, ποιοτικό χαρακτήρα. Μεγάλοι προβολείς και πίσω φώτα αναδεικνύουν τη ζωηρή εμφάνιση, διαμορφώνοντας μία συνολική σχεδίαση που προδίδει έμφαση στη λεπτομέρεια.
Τεχνολογίες και χαρακτηριστικά
Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι: Το Opel KARL πέρα από την ελκυστική του εμφάνιση, θα εντυπωσιάσει και με τις 'ενδότερες' αρετές του. Κάτω από το καπό, παρουσιάζει με υπερηφάνεια την πιο προηγμένη τεχνολογία κινητήρων Opel. Ο νέος 1.000 κ.εκ. ECOTEC με 75 ίππους, ένας υπερσύγχρονος, χιλιάρης τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας με εντυπωσιακά αθόρυβη λειτουργία και απόδοση εξελίχθηκε ειδικά για το KARL. Οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν την ισχύ άριστα μέσω ενός σύγχρονου, μαλακού πεντατάχυτου κιβωτίου. Το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης του KARL έχουν ρυθμιστεί με κριτήριο την εξαιρετική ασφάλεια και άνεση στην κορυφή της κατηγορίας του.
Σε αυτό το πνεύμα, το KARL θα εφοδιάζεται με πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης απροσδόκητα για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και η Opel θα μπορέσει και πάλι να προσφέρει υπερσύγχρονες τεχνολογίες σε προσιτές τιμές. Εκτός από το στάνταρ ESP με έλεγχο πρόσφυσης, ABS με Ηλεκτρονικό Κατανεμητή Πέδησης (Electronic Brake-force Distribution) και Hill Start Assist, που εμποδίζει την προς τα πίσω κύλιση του αυτοκινήτου κατά την εκκίνηση σε κεκλιμένη επιφάνεια, το KARL μπορεί να εφοδιάζεται με ένα ακόμα χαρακτηριστικό ασφάλειας με την Προειδοποίηση Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας - Lane Departure Warning. Με τη βοήθεια των εμπρός αισθητήρων της κάμερας που 'σαρώνουν' το δρόμο, προειδοποιεί τους οδηγούς με ηχητικό σήμα και ένα κίτρινο εικονίδιο που αναβοσβήνει στο ταμπλό οργάνων ότι άθελά τους αποκλίνουν από τη λωρίδα κυκλοφορίας.
Το KARL διαθέτει επίσης πρόγραμμα City mode που μειώνει την προσπάθεια του οδηγού στο τιμόνι μέσω ενός μπουτόν, μία λειτουργία ήδη γνωστή από τα ADAM και Corsa. Σε έναν άλλο τομέα τώρα, το Park Assist αποτρέπει τις ανεπιθύμητες προσκρούσεις στο παρκάρισμα εκδίδοντας μία ηχητική προειδοποίηση όταν το όχημα πλησιάζει σε εμπόδια κατά την οπισθοπορεία. Cruise control με περιοριστή ταχύτητας διασφαλίζει οδήγηση εντός των νόμιμων ορίων ταχύτητας, κάτι πολύ χρήσιμο στην κυκλοφορία της πόλης ή σε κατοικημένες περιοχές με όριο ταχύτητας 30 km/h. Οι προβολείς ομίχλης εγγυώνται βελτιωμένο φωτισμό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ενώ η ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού στροφών διασφαλίζει ασφαλέστερους ελιγμούς στο στρίψιμο για τον οδηγό και τους άλλους χρήστες των δρόμων.
Η λίστα χαρακτηριστικών άνεσης, υποστήριξης και ασφάλειας KARL συνεχίζεται. Προαιρετικά θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα σε συνδυασμό με το θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι παρέχουν ζεστασιά το χειμώνα. Οι καλοκαιρινές ημέρες μπορούν να γίνουν ακόμα πιο απολαυστικές με την προαιρετική ηλιοροφή.
Ελκυστικό και πρακτικό
Το μικρό Opel KARL δεν είναι ώριμο μόνο στον τομέα της άνεσης και της ασφάλειας. Η ευρύχωρη καμπίνα και το οδηγοκεντρικό cockpit του προσφέρουν στον οδηγό και τους επιβάτες μία αίσθηση ευρυχωρίας, ποιότητας και προσοχής στη λεπτομέρεια που μέχρι τώρα χαρακτήριζε αυτοκίνητα από ακριβότερες κατηγορίες. Οι ιδιοκτήτες του KARL θα μπορούν επίσης να είναι πλήρως συνδεδεμένοι με το βραβευμένο σύστημα infotainment IntelliLink της Opel, που επιτρέπει την άμεση ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS & Android και φέρνει τον κόσμο ενός smartphone μέσα στο αυτοκίνητο.
Πέρα από την υπερσύχρονη τεχνολογία συνδεσιμότητας, το KARL είναι εξαιρετικά πρακτικό και ευρύχωρο παρά τις μικρές διαστάσεις του. Εξωτερικά, το KARL θα καταπλήξει από την πρώτη στιγμή με συνολικά δέκα διαφορετικές αποχρώσεις και διάφορα σχέδια ζαντών για ελαστικά 14 - 16 ιντσών. Επομένως το μικρότερο μοντέλο της Opel, που θα ολοκληρώσει τη γκάμα μικρών αυτοκινήτων της εταιρίας από του χρόνου το καλοκαίρι είναι μία ελκυστική και πρακτική πρόταση με τιμή κάτω από 10.000 Ευρώ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 60 ετών ο Δημήτρης Κούστας
- 'Ανδρας και γυναίκα εν κινήσει στην Αμφίπολη
- To μυστικό για να σταματήσουν οι ημικρανίες
- Τραφείτε σαν… μωρό για να χάσετε βάρος
- Πρόωρη σύνταξη λαμβάνει το 75% σε Δημόσιο και ΙΚΑ
- Στις 18 Ιανουαρίου λήγει η ισχύς των διπλωμάτων
- Αδειάζει η κλεψύδρα για συμφωνία
- Δεν αποδέχεται νέα μέτρα η Αθήνα
- Η Τρόικα «τιμωρεί» την κυβέρνηση με πρόσθετα μέτρα 400 εκατ. ευρώ το 2015
- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Μέτρα - οδοστρωτήρας για τους νέους ασφαλισμένους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsBomb
- Ρωμανός: «Πόσες φορές η πολιτεία θα σκοτώσει αυτό το παιδί;»
- Επιδεινώνεται ο καιρός- Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
- Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό σε δρόμο της Χαλκίδας
- Νέο «SouthStream» ετοιμάζει η Ρωσία
- Το σενάριο της... ηρωικής εξόδου
- Στο νοσοκομείο με τραύματα από σπασμένο μπουκάλι
- Προσάραξη τουριστικού σκάφους σε αβαθή στην Κέρκυρα
- Opel: Νέο KARL μικρό και ελκυστικό
- Με τα… συνηθισμένα ρεκόρ έκλεισε η Wall Street

- Τελευταία Νέα NewsBomb
- Opel: Νέο KARL μικρό και ελκυστικό
- Το σενάριο της... ηρωικής εξόδου
- Κάλεσμα για διαμαρτυρία στην Ουάσιγκτον από τον Αλ Σάρπτον
- Πυρετός διαβουλεύσεων για το νέο μνημόνιο
- Έτσι σιτίζονται οι απεργοί πείνας… (video)
- Ρωμανός: «Πόσες φορές η πολιτεία θα σκοτώσει αυτό το παιδί;»
- Επιδεινώνεται ο καιρός- Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
- Νέο «SouthStream» ετοιμάζει η Ρωσία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στη Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος-Αιγύπτου στο Κάιρο ο Δ. Κούρκουλας
- Δύο σενάρια παράτασης και ο χρόνος της προεδρικής εκλογής
- Η αόρατη ασπίδα που προστατεύει τη Γη
- Aποθεώθηκαν στο «Βενιζέλος», βούλιαξαν το «Μακεδονία»
- Πιθανό κρούσμα Έμπολα στην Ατλάντα
- 9 Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων λένε ΟΧΙ στην αξιολόγηση
- Ολυμπιακός: Ο ΠΑΟΚ και τα γιουχαρίσματα φέρνουν εσωστρέφεια
- Κρεμασμένοι από τις Καμάρες για τον Ν. Ρωμανό
- Σφαγή μεταξύ ανταρτών - αστυνομικών στο Γκρόζνι