Το σενάριο της... ηρωικής εξόδου

Μέσα στο εξαιρετικά ρευστό πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται από τα κυβερνητικά αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και παρά τη…

Ακόμα και η επίσπευση των εκλογών, όπως αναλυτικά περιέγραψε το Newsbomb.gr αναλύοντας τις παραμέτρους του όλου θέματος.

Ήδη η επίσπευση των εκλογών συζητείται ως ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο και στην Ελλάδα αλλά και στα κέντρα κρίσιμων αποφάσεων

εκτός Ελλάδας (Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ουάσιγκτον και άλλες πρωτεύουσες κυρίως ευρωπαϊκές).

Και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας αυτό το σενάριο έχει ήδη συζητηθεί και μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μια πρώτη μεταξύ τους συζήτηση έγινε πριν την αναχώρηση Βενιζέλου για τις Βρυξέλλες (όπου επρόκειτο να συμμετάσχει σε ΝΑΤΟϊκή διάσκεψη υπουργών Εξωτερικών, αλλά τελικά η συμμετοχή του έληξε άδοξα λόγω της αναφοράς των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία», μετά από αμερικανική απαίτηση) και εν μέσω του διαφαινόμενου φιάσκου σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Μάλιστα –πάντοτε κατά τις πληροφορίες αυτές- η μεθόδευση που συζητήθηκε κατ’ αρχήν μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου προβλέπει:

- Την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή νέου Προέδρου ένα μήνα νωρίτερα απ’ το χρόνο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, δηλαδή στις αρχές Γενάρη αντί για τις 12 Φλεβάρη.

Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν κατ’ αρχήν σε ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα μετά την –κοινή- διαπίστωση ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες τους δεν έχουν αντοχές πλέον ούτε για παρατάσεις μνημονίων, ούτε για την ψήφιση νέων μέτρων κι έτσι κι αλλιώς αυτή η εκκρεμότητα τους βυθίζει ακόμα περισσότερο.

Οπότε συμφωνούν σε «ηρωική έξοδο» κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια συλλογής των 180 «πρόθυμων»…

Ο πρωθυπουργός κι ο αντιπρόεδρός του θα τα ξαναπούν και τις επόμενες μέρες και στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Αλλά πάντως αυτή η πρώτη συζήτηση και κατ’ αρχήν συμφωνία επί αυτού του μείζονος θέματος προδιαθέτει…

Keywords
Τυχαία Θέματα