O Ερντογάν αποκάλεσε «ρεμάλια» τους διαδηλωτές

17:29 2/6/2013 - Πηγή: NewsBomb

Δεν υποχωρεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ παρά την απόσυρση της αστυνομίας κρατάει σκληρή γραμμή και τονίζει ότι οι διαδηλωτές έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην πόλη.

Σε νέες του δηλώσεις είπε ότι το σχέδιο για την ανάπλαση δεν έχει ολοκληρωθεί και τόνισε "Είναι το θέμα σας η φύτευση των δέντρων; Το θέμα είναι τα 12 δέντρα που θα κοπούν, ως μέρος του σχεδίου πεζοδρόμησης της Ταξίμ;", δήλωσε ο Ερντογάν,

επικαλούμενος τα σχέδια της κυβέρνησής να φυτέψει δέντρα σε όλη τη χώρα.

Κατηγόρησε επίσης τους διαδηλωτές ότι προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές. "Κατέστρεψαν μαγαζιά. Είναι αυτό δημοκρατία; "ρώτησε ο Ερντογάν. Επέκρινε επίσης εκείνους που τον αποκαλούν «δικτάτορα».

Ο Ερντογάν εμφανίστηκε αποφασισμένος να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα και να μην δεχτεί μια ακόμη ήττα του. Όχι μόνο επιμένει στα σχέδιά του για να χτιστεί εμπορικό κέντρο στην πλατεία Ταξίμ αλλά ειρωνεύτηκε τους διαδηλωτές, λέγοντας πως «μπορεί να κατασκευάσουμε ένα μουσείο».

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στο γεγονός ότι μερικοί πλιατσικολόγοι πηγαίνουν στην πλατεία και προκαλούν το λαό μας. Ο λαός όταν μας έδωσε την ψήφο του, το έκανε για να προστατεύσουμε την Ιστορία μας» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του την Κυριακή, ενώ τόνισε ότι «στην πλατεία θα κατασκευαστεί και τζαμί και δεν πρόκειται να ζητήσω γι αυτό την άδεια του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ή μερικών πλιατσικολόγων».

Keywords
Τυχαία Θέματα