Παράθυρο εξόδου, υπό φρούρηση, ανοίγει η ανακρίτρια για τον Λαυρεντιάδη

17:25 2/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλου , απέρριψε την δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου. Ωστόσο, εφόσον ο ίδιος το ζητήσει αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί εκτός φυλακών σε ειδικά διαμορφωμένο για την κατάστασή του χώρο σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η υπεράσπιση του Λαυρεντιάδη προβάλει ως βασικό λόγο της αποφυλάκισής του το γεγονός πως δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, πως ο χώρος των φυλακών

ή το νοσοκομείο κρατουμένων δεν έχουν τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να αποφύγει δυσάρεστες εξελίξεις στην υγεία του, καθώς επίσης και πώς ούτε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία ενδείκνυνται για την περίπτωσή του αφού μπορεί να κινδυνεύσει λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.Για το λόγο αυτό πρότειναν οι δικηγόροι του την αποφυλάκισή του και τη μεταφορά του στο σπίτι του, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με την ψυχολογική στήριξη της οικογένειάς του, θα “συντηρήσει έστω” σε κάποια επίπεδα την κατάσταση της υγείας του.

Η δικαστική λειτουργός στη διάταξή της σημειώνει την αυτονόητη αναγκαιότητα διασφάλισης της παρουσίας του στη δίκη του, επισημαίνει πως “η δύσκολη κατάσταση της υγείας του δεν αμφισβητείται” αλλά θεωρεί πώς δεν αιτιολογείται επαρκώς γιατί ο μόνος κατάλληλος χώρος νοσηλείας και διαμονής για τον κατηγορούμενο είναι το σπίτι του. Αποφασίζει λοιπόν τη διατήρηση της κράτησής του και επισημαίνει πως “εφόσον το ζητήσει μπορεί να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου (σ.σ ως κρατούμενος όμως ) προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας του”.

Keywords
Τυχαία Θέματα