Mαρόνι: Η κυβέρνηση δε διαθέτει την αναγκαία πλειοψηφία

Την άποψή του πως η κυβέρνηση δε διαθέτει πλέον την αναγκαία πλειοψηφία στην βουλή δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, αναφερόμενος στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Τre .

«Τις ημέρες αυτές, μίλησα με τον Μπερλουσκόνι και μου δόθηκε η εντύπωση ότι δεν εννοεί να παραιτηθεί. Δεδομένων και των εξελίξεων, πιστεύω ότι, πιθανότατα, η πλειοψηφία, στο κοινοβούλιο, έπαψε να υφίσταται,

κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να επιμένουμε άσκοπα», τόνισε ο Μαρόνι.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, από τα κύρια στελέχη της Λέγκα του Βορρά, πρόσθεσε ακόμη πως «Πρέπει να προχωρήσουμε , και επίσημα, στην διαπίστωση, ότι πολλοί βουλευτές που εκλέχθηκαν με την κυβέρνησή μας αποφάσισαν να περάσουν στην αντιπολίτευση.

Ας ζητήσουμε, λοιπόν, να εκφρασθεί και πάλι ο κυρίαρχος λαός, διότι αυτοί είναι οι κανόνες της Δημοκρατίας».Σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Μαρόνι, πάντως, «η Λέγκα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά τα προβλήματα θα προέλθουν από το μπερλουσκονικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας, που εγκαταλείπεται καθημερινώς από τους βουλευτές του».

Στο μεταξύ, και η βουλευτής και τηλεπαρουσιάστρια Γκαμπριέλλα Καρλούτσι αποφάσισε να διαχωρίσει την θέση της από τον «Λαό της Ελευθερίας» και να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κεντρώου κόμματος Udc. «Τάσσομαι υπέρ μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής.

Δεν ενημέρωσα, όμως, τον Σίλβιο, διότι τον αγαπώ», δήλωσε η Καρλούτσι. Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν πως οι δυσαρεστημένοι βουλευτές που σκέπτονται να εγκαταλείψουν τον «Καβαλιέρε», φθάνουν, συνολικά, τους σαράντα, ενώ δεν αποκλείεται, τελικά, ο Σίβιο Μπερλουσκόνι, να δημιουργήσει ένα νέο, μικρότερο κόμμα, μόνο με τους στενότερους συνεργάτες του.Κύριος στόχος του μεγιστάνα πρωθυπουργού, θα ήταν, σε αυτή την περίπτωση, η εξασφάλιση της δικαστικής ατιμωρησίας για όλες τις υποθέσεις του, που εκκρεμούν.

Την περασμένη νύχτα, οι ιθύνοντες της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας, ξανασυναντήθηκαν με τον Ιταλό πρωθυπουργό, για μια νέα ανάλυση και συνεκτίμηση της όλης κατάστασης.Η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» , μάλιστα εντοπίζει πέντε πιθανά πολιτικά σενάρια : το πρώτο προβλέπει κυβέρνηση τεχνοκρατών με πρωθυπουργό των πρώην ευρωπαίο επίτροπο Μάριο Μόντι.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα