Όχι, δεν είμαστε σκουπίδια της Ευρώπης

Βλέπω αυτές τις ώρες που συμφώνησαν τα δύο μεγάλα κόμματα για συνεργασία, που βεβαιώνουμε τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα ψηφίσουμε χωρίς κουβέντα την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, που μέχρι και πρωθυπουργό θα βάλουμε αυτόν που θέλουν (ή μήπως αυτόν που μας όρισαν;), τον Λουκά Παπαδήμο, ακόμα και τώρα που τους έχουμε κάνει τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ χατίρια (όπως θα έλεγε και ο γίγαντας Αλέφαντος), ακόμα και τώρα δεν μας πιστεύουν!

«Πρώτα

να δούμε έργα και μετά η 6η δόση και όλα τα υπόλοιπα που είναι να σας δώσουμε», ειδοποιούν από την τρόικα.

Η πιο αναξιόπιστη χώρα στον πλανήτη. Η χώρα–απάτη. Η χώρα που άλλα συμφωνεί και άλλα κάνει. Η χώρα που κοροϊδεύει τους πάντες προκειμένου να βουτήξει τα λεφτά του δανείου και μετά αρνείται και αυτά που συμφώνησε.

Έτσι μας βλέπουν παγκοσμίως δυστυχώς. Σαν το σκουπίδι της Ευρώπης. Και πολλοί θα ήθελαν να μας πετάξουν στη χωματερή του πλανήτη μας, εάν δεν έτρεμαν τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Εγώ ντρέπομαι με όλα αυτά. Ντρέπομαι όταν βλέπω τον Έλληνα πρωθυπουργό να τον εξευτελίζουν Μέρκελ και Σαρκοζί. Ντρέπομαι όταν μας ορίζουν οι ξένοι, με τον πιο ανοίκειο και ωμό τρόπο. Όταν ορίζουν ακόμα και την ημερομηνία δημοψηφίσματος ή εκλογών στην Ελλάδα.

Τώρα που έγινε όμως μια αρχή με την αλλαγή της κυβέρνησης, ελάτε τώρα όλοι μαζί, έξω από κόμματα και πολιτικές αγκυλώσεις, με τη δουλειά μας, τη συνέπειά μας, την αλλαγή ακόμα και των πολιτικών ηγεσιών, ελάτε να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι μια περήφανη χώρα τίμιων ανθρώπων που έπεσαν θύματα ανίκανων πολιτικών.

Ελάτε, γιατί μπορούμε να τους πούμε κατάμουτρα «Όχι η Ελλάδα δεν είναι το σκουπίδι της Ευρώπης, αλλά η μάνα της».

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα