Υστέρηση εμφανίζουν οι κρατήσεις

Υστέρηση εμφανίζουν οι κρατήσεις σε όλη τη χώρα εν όψει του Πάσχα σε σύγκριση με πέρυσι με τις οι περισσότερες μονάδες παραμένουν κλειστές.

Ο λόγος είναι ότι αμέσως μετά το Πάσχα ακολουθεί νεκρή περίοδος τουλάχιστον τριών εβδομάδων έως ότου αρχίσουν να καταφθάνουν μαζικά οι ξένοι τουρίστες, οπότε θα υποχρεώνονταν να λειτουργούν με άδεια δωμάτια.
Κι επειδή η στρόφιγγα των προκαταβολών από το εξωτερικό έχει κλείσει για τους Έλληνες ξενοδόχους και η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη, πολλοί από αυτούς επέλεξαν να γλιτώσουν τα λειτουργικά κόστη που συνεπάγεται το πρόωρο άνοιγμα των μονάδων τους.

Ωστόσο ικανοποιητικές πληρότητες που φθάνουν και το 70%-80% καταγράφουν τα ξενοδοχεία που άνοιξαν σε δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς όπως η Κέρκυρα, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Πάρος, η Νάξος, η Κρήτη, η Ρόδος, αλλά και κοντινά προς την Αττική νησιά όπως η Ύδρα, η Αίγινα, η Τζιά και η Άνδρος.

Καλύτερη η εικόνα σε προορισμούς της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας , όπου Καλάβρυτα, Ναύπακτος, Εύβοια, Ορεινή Αρκαδία και Καλάβρυτα καταγράφουν πληρότητες έως και 90%.

Οι κρατήσεις στα πλοία του Αιγαίου και της Κρήτης εμφανίζονται ικανοποιητικές τις πρώτες ημέρες της Μ. Βδομάδας, μάλιστα σε δημοφιλείς προορισμούς όπως Σύρος, Μύκονος και Τζιά έχουν ήδη εξαντληθεί τα εισιτήρια επιστροφής για την Δευτέρα του Πάσχα. Έντονη τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής φέρεται να καταγράφουν και οι αεροπορικές εταιρείες Aegean και Ruanair, ενδεικτικό της καταναλωτικής συμπεριφοράς που διαμορφώνεται στους Έλληνες που έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν.

Σύμφωνα με έρευνα της Trivago για τις αναζητήσεις, για την περίοδο των διακοπών για το Καθολικό Πάσχα, η Αθήνα και τα Χανιά είναι στις πρώτες προτιμήσεις.

Με βάση αυτές τις αναζητήσεις, σε ότι αφορά τις προτιμήσεις κάθε λαού, οι Γερμανοί επέλεξαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, οι Δανοί τα Χανιά, οι Ισπανοί, την Αθήνα και τη Μύκονο, οι Ιταλοί την Αθήνα, τα Χανιά και τη Κω, οι Πολωνοί την Αθήνα και τα Χανιά, οι Σουηδοί την Αθήνα και τη Ρόδο και οι Βρετανοί την Αθήνα και τα Χανιά.

Σύμφωνα πάντως με τα τελικά στοιχεία για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο του 2014 από την Τράπεζα της Ελλάδος οι αφίξεις στη χώρα μας έφθασαν τα 24,27 εκ. αύξηση 20,7%, με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις να διαμορφώνονται στα 13,393 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα