Υπέγραψε ο Α. Ρουπακιώτης το πολυνομοσχέδιο (upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:12

Υπέγραψε τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης το πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Ρουπακιώτης φέρεται να πείστηκε μετά από παρέμβαση του Φώτη Κουβέλη κι έτσι δόθηκε τέλος στην κυβερνητική κρίση που ανέκυψε εδώ και λίγες ώρες.

Νωρίτερα, το Capital.gr

είχε μεταδώσει τα εξής: Φήμες ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης αρνείται να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τα prior actions των υπουργείων για την καταβολή της δόσης, τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και πιθανώς το Μεσοπρόθεσμο καθώς και οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου που είναι το κρίσιμο Eurogroup κυκλοφορούν εδώ και λίγη ώρα. Το Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει τις εν λόγω φήμες.

Σύμφωνα με τις φήμες ο κ. Ρουπακιώτης, όπως ήταν άλλωστε ήδη γνωστό, έχει σοβαρές ενστάσεις τόσο για τα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά όσο και για αυτά που αναφέρονται στο άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος. Δηλαδή, για παράδειγμα την μη υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στην υπογραφή συμβολαίων. Οι φήμες φέρουν τον κ. Ρουπακιώτη να μην έχει πάρει οριστική απόφαση καθώς αναμένονταν συνομιλίες τόσο με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ (ο υπουργός Δικαιοσύνης αποτελεί επιλογή του Φώτη Κουβέλη και πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ) όσο και ενδεχομένως με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Κατά ορισμένες πηγές από την υπογραφή του κ. Ρουπακιώτη θα εξαρτηθεί το πότε θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή για να ξεκινήσει αύριο η συζήτηση και ψήφισή του με τη διαδικασία του κατεπειγόντως, δηλαδή των δυο ημερών. Αλλες πηγές ωστόσο υποστήριζαν ότι το θέμα προκαλεί μόνο πολιτικά προβλήματα καθώς –όπως αναφέρουν– η μη υπογραφή ενός υπουργού δεν δημιουργεί νομικό πρόβλημα στην κατάθεση των μέτρων στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα