Υεμένη: Δεκαέξι νεκροί σε συγκρούσεις

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας πόλης στη νότια Υεμένη όπου έχουν καταφύγει μέλη της Αλ Κάιντα, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές και έναν τοπικό αξιωματούχο. Την ίδια ώρα, οκτώ μέλη της οργάνωσης και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι οι έξι άμαχοι, ένας άνδρας, τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν «κατά λάθος» όταν η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε την πόλη Σούκρα, στην επαρχία Αμπιάν.

Ένας συγγενής των θυμάτων υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα αεροπλάνα έβαλαν στο στόχαστρο
παράγκες στα περίχωρα της πόλης.

Οι μαχητές της Αλ Κάιντα έχουν καταφύγει στην Σούκρα, η οποία πολιορκείται από το στρατό, αφότου έχασαν, την Τρίτη, τις γειτονικές πόλεις Ζιντζιμπάρ (πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν) και Τζάαρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε συγκρούσεις σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και οκτώ μέλη της Αλ Κάιντα ενώ άλλοι έντεκα στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Στις 12 Μαΐου ο στρατός της Υεμένης έβαλε σε εφαρμογή μια ευρεία επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ζιντζιμπάρ και της Τζάαρ. Οι πόλεις αυτές επί περίπου ένα χρόνο ήταν υπό τον έλεγχο των «Υποστηρικτών της Σαρία», δηλαδή της Αλ Κάιντα που δρα στη νότια Υεμένη. Μέχρι σήμερα στις επιχειρήσεις αυτές έχουν σκοτωθεί 531 άνθρωποι: 402 μέλη της Αλ Κάιντα, 78 στρατιώτες και 25 πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα