Ο Κυρ. Μητσοτάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στις 14/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας:

«Νομίζω ότι πρέπει να είναι μια κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού, η οποία να αποτελείται και να στηρίζεται καταρχάς σε επίπεδο ψήφου εμπιστοσύνης από όλες εκείνες τις δυνάμεις που δέχονται - επί της αρχής και στην πράξη -την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και απορρίπτουν τις λογικές μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου
ή άλλων δεσμεύσεων».

Δημοσιογράφος: Ουσιαστικά περιγράφετε τρία κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠαΣοΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ναι. Επειδή δεν είναι ώρα να μασάμε τα λόγια μας, η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι...  Εγώ πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μία διαφορά που δε θα είναι ευκαταφρόνητη».

Και πρόσθεσε: «Αν μπορώ να κάνω μια παρατήρηση .H επόμενη κυβέρνηση, νομίζω ότι πρέπει να είναι μια κυβέρνηση των αρίστων, των καλύτερων, από όπου και αν αυτή προέλθει, ειδικά δε το πρόσωπο το οποίο θα κλιθεί να αναλάβει το βαρύ έργο της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη και τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής, δηλαδή ο επόμενος υπουργός οικονομικών. Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο αναμφισβήτητου κύρους, εντός και εκτός Ελλάδας. Αν τώρα αυτές τις προϋποθέσεις τις πληροί κάποιο μη πολιτικό πρόσωπο, εγώ δε θα είχα κανένα πρόβλημα να το αποδεχτώ... Εγώ πιστεύω σε ένα μεικτό σχήμα. Κοιτάζοντας το χάρτη και αναζητώντας αξιόλογα πρόσωπα, πιστεύω ότι αυτά μπορούν να προέλθουν και από τον χώρο της πολιτικής, να έχουν εκλεγεί στη Βουλή αλλά και από τον ευρύτερο χώρο της δημόσιας σφαίρας...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα