Ο Κ. Μαρκόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984


Ο υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε στις 14/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, πρέπει να έχουμε κυβέρνηση, έτσι δεν είναι;

Κ. Μαρκόπουλος: «Ναι. Δευτέρα - Τρίτη θα την έχουμε...
Η επόμενη ημέρα είναι ημέρα προγραμματικών
συγκλίσεων και συμφωνιών, όπου θα πρέπει όσοι επιθυμούν τελικά να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση, να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι και να βρουν έναν κοινό παρονομαστή. Αυτή είναι εξάλλου και η εντολή των πολιτών».

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με ΠαΣοΚ, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Αριστερά για ένα ευρύτερο σχήμα;

Κ. Μαρκόπουλος: «...Κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα δεν μπορεί να γίνει. Κυβέρνηση με δύο κόμματα, επίσης δεν μπορεί να φτάσει τους 151 ή και αν φτάσει, θα είναι τόσο οριακή, που δε θα είναι βιώσιμη. Άρα μιλάμε για τρία κόμματα και πάνω που πρέπει να σχηματίσουν κυβέρνηση. Άρα μιλάμε για πολύ μεγάλες διεργασίες συγκλίσεων και αρκετά σημαντικές διαφοροποιήσεις σε ό,τι έχουν πει τα κόμματα προεκλογικά».

Δημοσιογράφος: Δεν αποκλείετε το ενδεχόμενο να μπείτε σε συζήτηση...

Κ. Μαρκόπουλος: «Μπορούμε να μπούμε στην οποιαδήποτε συζήτηση με δύο βασικές προϋποθέσεις. Χωρίς το μνημόνιο και χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά για πρωθυπουργό. Το ίδιο ισχύει και για τον Eυάγγελo Βενιζέλο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα