Άδεια με βραχιολάκι υπό προϋποθέσεις

Την τελική μορφή της ρύθμισης Αθανασίου για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων επεξεργάζονται αυτήν την ώρα οι βουλευτές, πριν την ονομαστική ψηφοφορία. Εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι) προβλέπει η βελτιωμένη τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, εφόσον ο κρατούμενος φοιτητής έχει παρακολουθήσει εξ αποστάσεως με επιτυχία το ένα τρίτο των μαθημάτων

και των εργαστηρίων ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου. Με βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη, στην Ολομέλεια της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που αφορά τον Νίκο Ρωμανό.

Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά τους όρους που ορίζονται με υπουργική απόφαση επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Η αίτηση δεν απορρίπτεται από το Δικαστικό Συμβούλιο Φυλακών, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.

Καταθέτοντας τη ρύθμιση ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται.

Αντιδράσεις ωστόσο προκλήθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν έμεινε ικανοποιημένη, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Παπούλιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις, που αφορούν την υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το περιεχόμενο της τροπολογίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, και γενικότερα το νομικό πλαίσιο, που διέπει την περίπτωση του νεαρού.

Επικοινωνία, πριν από λίγο, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού. Δραματικό μήνυμα από το περιβάλλον του Νίκου Ρωμανού. «Διατρέχει άμεσο κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο», λέει ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Από το πρωί δεν έχει λάβει κανένα υγρό και συνεχίζει να μην δέχεται ορό. «Η πολιτεία οφείλει να δώσει τη λύση που υπάρχει», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Αυτή την ώρα περίπου 50 άτομα πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα