Βόμβα στο Χαλάνδρι

Σε επιφυλακή η αστυνομία μετά τα πρωινά γεγονότα σε Πολυτεχνείο και Χαλάνδρι, με δράστες αγνώστους που δηλώνουν αλληλεγγύοι στο Νίκο Ρωμανό.

Στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη έξω από τράπεζα σε περιοχή του Xαλανδρίου, λίγο πριν από τις 8 το πρωί. Είχε προηγηθεί στις 05.30 διπλό

απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα "Εφημερίδα των Συντακτών" και στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα".


Μολότοφ έριξαν κουκουλοφόροι τα ξημερώματα σε εν κινήσει λεωφορείο έξω από το Πολυτεχνείο, αφού πρώτα κατέβασαν τον οδηγό και τους επιβάτες. Ακολούθως βρήκαν καταφύγιο στο εσωτερικό του Πολυτεχνείου.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια και πάλι τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές σε διερχόμενο λεωφορείο πετώντας βόμβες μολότωφ.Στο σημείο παρενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ. Νωρίτερα στη μία τα ξημερώματα άγνωστοι πυρπόλησαν ένα ΑΤΜ τράπεζας στο Παγκράτι.

Tέλος, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης πετώντας μπογιές και γράφοντας συνθήματα για τον Νίκο Ρωμανό.

Γύρω στις 8.15, μια ομάδα αγνώστων κρατώντας πανό, φορώντας κράνη και φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκε από τον χώρο των Πανεπιστημίων μέσω της οδού Βενιζέλου προς το Δικαστικό Μέγαρο της Ξάνθης.

Η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη για τον Νίκο Ρωμανό.

Οι άγνωστοι πέταξαν μαύρες μπογιές στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου και έγραψαν συνθήματα ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν κατευθυνόμενοι και πάλι προς τον χώρο του Πανεπιστημίου.

Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται αντίστοιχη επίθεση με μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα