Βραβεία Giuseppe Sciacca, σε Έλληνες αθλητές

Στο πανεπιστήμιο Università Urbaniana, του Βατικανού, πραγματοποιήθηκε η ενδέκατη τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

Όπως και στο παρελθόν, διακρίθηκαν νέοι από δεκαοκτώ μέχρι τριάντα πέντε ετών με σημαντική δραστηριότητα στις τέχνες και τον πολιτισμό, την επιστήμη και την κοινωνία ενώ βραβεύθηκαν και εξέχουσες προσωπικότητες.

Το Ειδικό Βραβείο για την Αρχαιολογία, απονεμήθηκε στον αρχαιολόγο και διευθυντή των ανασκαφών και αναστηλώσεων στην Αρχαία Μεσσήνη, Καθηγητή Πέτρο Θέμελη .

Ο

ιδρυτής και πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινωνικού Έργου για την σημαντικότατη προσφορά του σε παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Στον Κύπριο Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα, Παύλο Κοντίδη, απονεμήθηκε το βραβείο Αθλητισμού για την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012: κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, τιμώντας, για πρώτη φορά, με ολυμπιακό μετάλλιο την πατρίδα του.

Στον δεακεπτάχρονο μαθητή της Γ' Λυκείου Γιώργο-Νεκτάριο Δελή, τέλος, απονεμήθηκε το βραβείο Κοινωνικής Ευαισθησίας κι Εθελοντισμού «Maria Grazia Balducci Rossi».

Τον αθλητή βράβευσε ο πρώην μπασκετμπολίστας Κλάουντιο Κολντεμπέλλα, ο οποίος θέλησε να τον συγχαρεί για την αφοσίωσή του στον αθλητισμό, με έμφαση, όμως, και στη διάσταση του ήθους.

Το νέο αυτό ταλέντο του μπάσκετ κέρδισε το σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Ελλάδας - Κύπρου με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα