Βομβαρδισμός από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ

Πέντε ισχυρές εκρήξεις κοντά σε συγκρότημα του Μουαμάρ Καντάφι συγκλόνισαν τα ξημερώματα την Τρίπολη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κατά τις αρχές τέσσερα παιδιά, από θραύσματα υαλοπινάκων που εκσφεντονίστηκαν.
" Δύο από τα παιδιά είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου", ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες ανέφερε στο Ρόιτερ, ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν προφανώς από Νατοϊκά αεροσκάφη και φαίνεται ότι στόχευαν μία ακόμα
από τις κατοικίες-κρυσφήγετα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Οι αρχές μετέφεραν δύο φορές τους ξένους δημοσιογράφους στην περιοχή Νταχμάνι της πρωτεύουσας Τρίπολης, για να διαπιστώσουν τα αποτελέσματα, όπως ισχυρίστηκαν, της νέας πυραυλικής επίθεσης των δυνάμεων της Συμμαχίας.

 Στην πρώτη επίσκεψη στην τοποθεσία του Νατοϊκού πλήγματος, οι δημοσιογράφοι είδαν τα ερείπια ενός κυβερνητικού κτηρίου, που φιλοξενούσε την Ύπατη Αρμοστεία για τα Παιδιά. Το οικοδόμημα είχε πλήρως καταρρεύσει από το βομβαρδισμό.

Το εν λόγω κτήριο που εχρονολογείτο από την εποχή της αποικιοκρατίας στη χώρα, είχε υποστεί ήδη καταστροφές από προηγούμενη επίθεση του ΝΑΤΟ, που όπως ισχυρίζονται οι αρχές της Λιβύης είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου.

Στη δεύτερη επίσκεψη, οι δημοσιογράφοι είδαν ένα μισογκρεμισμένο πύργο τηλεπικοινωνιών που οι επίσημοι ισχυρίστηκαν ότι παρείχε υποστήριξη στη λειτουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα