Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία

Εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων και  με φόντο την επικείμενη έλευση στην Αθήνα, των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας ο Πρωθυπουργός συναντάται στις 13:30μ.μ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει -ατύπως-το Υπουργικό Συμβούλιο. Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλούν τα συντονισμένα χτυπήματα των οίκων αξιολόγησης . Η Standard & Poor's υποβάθμισε εκ νέου τη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, ενώ υπό αναθεώρηση, για πιθανή υποβάθμιση, έθεσε την αξιολόγηση της Ελλάδας,
η Moody΄s. Στο κλίμα αυτό, το Δημόσιο βγαίνει την Τρίτη για δανεισμό στις αγορές , αναζητώντας 1,25 δισ. ευρώ. Σε πρακτικές αδιαφάνειας απέδωσε ο πρωθυπουργός και όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στην διεθνή οικονομία, στη δράση των αγορών, αλλά και στην επίθεση που δέχτηκε η χώρα αλλά και το ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εγκληματική προπαγάνδα κατά της χώρας αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες, όπως είπε, σε βάρος του ευρώ. Υπονομεύουν, τόνισε χαρακτηριστικά, τη χώρα αλλά και τη ζώνη του ευρώ.

Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, περάσαμε, περνάμε και θα περάσουμε δύσκολα χρόνια, καθώς η χώρα βασίστηκε σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό μοντέλο, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στην παρέμβασή του. Αυτό όμως, τόνισε ο υπουργός, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται θα φέρουν δημοσιονομική προσαρμογή και νέες θέσεις εργασίας.

 
Keywords
Τυχαία Θέματα