Βενιζέλος: «Κλειδί το Κυπριακό»

Την ανάγκη κύρωσης, επικύρωσης κι εφαρμογής των συμφωνιών που ήδη έχουν υπογραφεί στα δύο προηγούμενα Ανώτατα Συμβούλια Συνεργασίας, για να απελευθερωθεί «το τεράστιο δυναμικό που διαθέτουμε σε όλους τους τομείς», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο ελληνο-τουρκικό επιχειρηματικό συνέδριο.

Αναφερόμενοςεξάλλου στην «πρωτοφανή πληθώρα κρίσεων» που εμφανίζει η περιοχή μας αυτή την περίοδο, ο κ. Βενιζέλος

ανέφερε ότι «κλειδί» για την εξομάλυνσηκαι την επιτάχυνση των διμερών μας σχέσεων «είναι το Κυπριακό και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας».

Υπενθυμίζοντας άλλωστε,ότι μετά από τις εξελίξεις στον South Stream, ο ΤΑΡ (που αποτελεί συνέχεια του ΤΑΝΑΡ) «αποκτά μια πρόσθετη, εξαιρετικά σημαντική, αναπτυξιακή αλλά και διεθνοπολιτική διάσταση». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πάντως πως «η επιχειρηματική συνεργασία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και άμυνας». Σχετικά με την παρούσα συγκυρία των πολλαπλών κρίσεων στην ευρύτερη περιοχή ο ίδιος τόνισε ότι «είναι κοινή υποχρέωσή μας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή έννομη τάξη να συμβάλλουμε στη σταθεροποίηση της κατάστασης, να αποτρέψουμε την κλιμάκωση της βίας, να επιβάλουμε τελικά την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα