Ποδηλατάδα στα αγάλματα

Μια κυριακάτικη περιήγηση από την atenistasBike με άξονα αγάλματα της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, με μέσο τα ποδήλατα. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή 15 χιλιομέτρων που αγκαλιάζει το ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Βόλτες για να γνωρίσουμε σπουδαία αγάλματα της πόλης. Η εκκίνηση θα γίνει στην πλατεία Βικτωρίας, και στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς το Σύνταγμα έχοντας σταματήσει μπροστά από ποιητές, λογοτέχνες, πολιτικούς,

φιλοσόφους,στρατηγούς και...θεούς. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, κατηφορίζοντας προς το Kαλλιμάρμαρο, και μετά εξω από το Ηρώδειο καταλήγοντας σε Θησείο, Γκάζι και Μεταξουργείο με τερματισμό την Ομόνοια.

Μια μεγάλη ποδηλατάδα στους δρόμους της πόλης μας που κρύβει μέσα της 170 χρόνια αθηναϊκής ιστορίας. Σε κάθε στάση θα γίνεται μια μικρή παρουσίαση του αγάλματος, του προσώπου που απεικονίζει καθώς και του καλλιτέχνη που το φιλοτέχνησε. Μια διαφορετικήποδηλατοβόλτα δηλαδή, βολτάρεις και γνωρίζεις την πόλη σου!


Η Αθήνα, μια τεράστια πόλη, πολλές φορές άγνωστη στους περισσότερους κατοίκους της . Σημεία της πόλης που κάθε μέρα τα διαβαίνουμε και τα προσπερνάμε χωρίς να σταθούμε να τα παρατηρήσουμε. Όπως τα αγάλματα, πλάκες, στήλες, όλα αυτά βγαλμένα από την ιστορία και την τέχνη ενός πολιτισμού που δημιούργησε σε αυτή την πόλη.

Ραντεβού την Κυριακή 07/12/2014 στην Πλ. Βικτωρίας στις 11.00 το πρωί (διάρκεια βόλτας: 3 περίπου ώρες)

Η ιδέα για αυτή την περιήγηση ξεκίνησε από τον ιστότοπο των atenistas www.athenssculptures.com στον οποίο είναι καταγεγραμμένα τα αγάλματα του κέντρου της Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα