Εστάλη το e-mail στην τρόικα

Των Γ. Αγγέλη - Δ. Καδδά

Εστάλη σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, το απαντητικό e-mail της Ελλάδας προς την τρόικα. Παράλληλα, σύμφωνα με παράγοντες του κυβερνητικού επιτελείου, η Αθήνα στο Eurogroup της Δευτέρας, θα επιχειρήσει να υποβάλει αίτημα για παράταση «ολίγων εβδομάδων», παρά το γεγονός ότι το ΥΠΟΙΚ γνωρίζει ότι στην τρόικα

επικρατεί η άποψη της ανάγκης για παράταση μεγαλύτερης διάρκειας έξι έως δώδεκα μηνών.

Τις απόψεις αυτές τις γνωρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς τις παραδέχθηκαν ως υπαρκτές, πηγές του ΥΠΟΙΚ κατά τη συνεδρίαση του προετοιμαστικού EuroWorkingGroup Της Πέμπτης.

Το e-mail εστάλη ως απάντηση στις θέσεις της τρόικα η οποία φέρεται να ζητά πρόσθετα μέτρα μεταξύ των οποίων και την εμπροσθοβαρή θέσπιση των εναλλακτικών μέτρων που έχει προτείνει η κυβέρνηση για το 2015 (π.χ. διατήρηση ανέπαφης της έκτακτης εισφοράς).

Η ιστορία του e-mail

Το e-mail με τις απαντήσεις της ελληνικής πλευράς προς την τρόικα ήταν έτοιμο προς αποστολή την Πέμπτη το απόγευμα, για να παρουσιαστεί στην σύνοδο του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες. Τα σχέδια όμως άλλαξαν και η τότε αποστολή του ακυρώθηκε.

Η αλλαγή σχεδίων ήταν η δεύτερη κατά σειρά σε δύο ημέρες. Προηγήθηκε η ακύρωση της τηλεδιάσκεψης με τους δανειστές μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αποφασίστηκε και η γραπτή απάντηση...

Την Δευτέρα η Ελλάδα ως ζήτημα θα έχει κεντρική θέση στο Eurogroup, ενώ στο προετοιμαστικό, Euro Working Group της Πέμπτης εκφράστηκε σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ η «έντονη προτροπή» για να ολοκληρωθεί η συμφωνία επικαιροποίησης του μνημονίου έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα