Βενιζέλος εναντίον «σπεκουλαδόρων»

Για σπέκουλα εις βάρος της Ελλάδος κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος Ευρωπαίους αξιωματούχους που κάνουν δηλώσεις για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ έκανε λόγο για τραγικό πολιτικό και οικονομικό λάθος.
«Όσοι νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στο ευρώ ή στη χώρα τους, πετώντας κάθε μέρα επικοινωνιακά «βελάκια» σε έναν αδύναμο εταίρο που

βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής του προσαρμογής, κάνουν τραγικό πολιτικό και οικονομικό λάθος» είπε οΕυ. Βενιζέλος, μιλώντας στην συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Πρέπει να στείλουμε στους φίλους μας στην Ευρωζώνη και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς» ένα μήνυμα και «το κρίσιμο πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα και τα ελληνικά μακροοικονομικά και οικονομικά μεγέθη, αλλά ο τρόπος λειτουργίας της Ευρωζώνης και κυρίως η διασφάλιση της προοπτικής της» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Κάλεσε τους Ευρωπαίους  να λάβουν οριστικές και αξιόπιστες αποφάσεις  και πρόσθεσε ότι μια μικρή πτυχή αυτών θα αφορά στην Ελλάδα, «αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας και τις προοπτικές ανάπτυξης και εφόσον η Ελλάδα μπορέσει να υπερβεί οριστικά το πρόβλημά της θα έχει συντελέσει στην υπέρβαση του συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος». Ανέφερε ακόμη ότι το βήμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν μπορεί να μείνει μετέωρο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα