Τζάκσον και Μέρκιουρι στο νέο άλμπουμ των Queen

Τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια των Queen, με τον εκλιπόντα τραγουδιστή Φρέντι Μέρκιουρι, συμπεριλαμβάνονται στο νέο άλμπουμ του συγκροτήματος, με τίτλο «Queen Forever», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου από την Virgin Records. Τα κομμάτια περιλαμβάνουν τη συνεργασία με τον Μάικλ Τζάκσον, «There Must Be More to Life Than This», το «Let Me In Your Heart

Again» που προέκυψε από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ της μπάντας «The Works», και μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή μπαλάντας της πρώτης σόλο επιτυχίας του Μέρκιουρι, σε συνεργασία με τον Τζιόρτζιο Μόροντερ, «Love Kills».

Η συνεργασία Τζάκσον και Μέρκιουρι χογραφήθηκε σε στούντιο στο σπίτι του Μάικλ Τζάκσον πριν από 30 χρόνια, ενώ ο Μπράιαν Μέι απέκτησε τα δικαιώματα από τους διαχειριστές της περιουσίας του βασιλιά της ποπ, που έφυγε από τη ζωή το 2009.

Οι δύο καλλιτέχνες δεν πρόλαβαν να συνεργαστούν περισσότερο, λόγω έλλειψης χρόνου. «Ήταν φοβερά τραγούδια αλλά το πρόβλημα ήταν ο χρόνος, καθώς ήμασταν και οι δυο πολύ απασχολημένοι εκείνη την περίοδο», είχε αναφέρει ο Φρέντι Μέρκιουρι, στη βιογραφία του, «Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury». Ο Μάικλ Τζάκσον είχε δηλώσει παλαιότερα, στο Rolling Stone, ότι θαύμαζε τον Μέρκιουρι και ότι εκείνος τον είχε προσεγγίσει με σκοπό τη συνεργασία τους στον, τότε, επόμενο δίσκο του, το 1983.

Το άλμπουμ συγκεντρώνει επιτυχίες των Queen, κλασικές δημιουργίες τους και νέες εκδοχές σε πολύ γνωστά κομμάτια, που συνδυάζονται με ηχογραφήσεις της μπάντας που ο Μπράιαν Μέι περιγράφει ως «πράγματα που έχουμε συλλέξει μαζί και είναι αντιπροσωπευτικά της εξέλιξής μας, παρά των μεγάλων μας επιτυχιών» σε μία συλλογή άψογα συναρμολογημένη. Τα κομμάτια είναι συνδεδεμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν την απόλυτη συλλογή διαχρονικών τραγουδιών αγάπης των Queen.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα