Παγκόσμια ανησυχία για τον Έμπολα

Ανησυχία στην Ευρώπη και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού Έμπολα στη γηραιά ήπειρο. Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία της Μαδρίτης, με αφορμή την περίπτωση της 40χρονης νοσοκόμας που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα φροντίζοντας ασθενή που έπασχε από την ασθένεια. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζήτησαν την παραίτηση της υπουργού Υγείας, Άνα Μάτο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών θυσιάστηκε στο βωμό της εξυγίανσης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Από την

πλευρά τους, οι ισπανικές αρχές τονίζουν ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα προφύλαξης:

«Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο νοσοκομείο είναι οι ίδιες με εκείνες που ακολουθούνται σε άλλα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς με Έμπολα. Χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος προστατευτικός εξοπλισμός και οι ίδιες προληπτικές μέθοδοι», υποστήριξε ο Χοσέ Ραμόν Αρίμπας, υπεύθυνος της μονάδας Επιδημιών του νοσοκομείου Κάρλος 3, όπου εργαζόταν η 40χρονη νοσηλεύτρια. Σε καραντίνα βρίσκεται την ίδια ώρα ο σύζυγος της ασθενούς και δύο ακόμα άτομα.

Καμπανάκι κινδύνου από τους τους ειδικούς για την αύξηση των παιδιών που μένουν ανεμβολίαστα, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας ανασφάλιστων γονέων και της έλλειψης εμβολίων, αλλά και λόγω της τάσης που διαμορφώνεται τελευταία για αποχή από τον εμβολιασμό.

Σε ρεπορτάζ των Νέων, γιατροί και καθηγητές προειδοποιούν για τον κίνδυνο επανεμφάνισης ασθενειών που έχουν εδώ και δεκαετίες εκλείψει, ενώ απαντούν και στους γονείς που αποφασίζουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους επειδή θεωρούν τα εμβόλια υπαίτια για την εκδήλωση π.χ. αυτισμού, και τονίζουν ότι ένα παιδί που έχει αυτισμό φέρει την νόσο από έμβρυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα