Τοπίο στην ομίχλη

Θολό το τοπίο λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες η οποία καλείται να λάβει ιστορικές αποφάσεις για την τύχη του ευρώ.

Το Παρίσι δηλώνει αποφασισμένο για την επίτευξη συμφωνίας, το Βερολίνο χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών, και οι διαφωνίες όχι μόνο από το Λονδίνο, αλλά και από χώρες εντός της ευρωζώνης για τα σχέδια του γαλλογερμανικού άξονα παραμένουν.

Σενάρια κάνουν ήδη λόγο

για νέα σύνοδο την επόμενη εβδομάδα ή επιμήκυνση της αποψινής, πριν καν αρχίσει.

Το κλίμα βαραίνει περισσότερο το νέο χτύπημα του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's  ο οποίος θέτει πλέον σε επιτήρηση ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο Α+ υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης Dagong Global, επικαλούμενος τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές της χώρας.

Μίνι Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί πριν από το αποψινό επίσημο δείπνο μεταξύ Μέρκελ, Σαρκοζί και του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, παρουσία των Ρομπάι, Μπαρόζο και Γιούνκερ.

Στις 5 το απόγευμα αναμένεται συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα