Το παρασκήνιο του δημοψηφίσματος

«Και στις Κάννες πήγα ενώ διαφωνούσα με το δημοψήφισμα και το έχω πει αυτό γραπτά στον κ. Παπανδρέου και έπεσα απο τα σύννεφα όταν κατάλαβα οτι δεν είχε γίνει συνεννόηση με Σαρκοζί και Μέρκελ». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζελος

σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha που θα μεταδοθεί αύριο Σάββατο με φόντο δημοσίευμα της Real News με τίτλο: «Ετσι "έριξε" τον Γιώργο ο Βενιζέλος» και τη συνέντευξη του Χάρη Καστανίδη. Για κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» κάνει λόγο μεταξύ άλλων ο κ. Καστανίδης ο οποίος αποκαλύπτει ότι: «Ο γαλλογερμανικός άξονας αποφάσισε να εμποδίσει την κυβέρνηση Παπανδρέου να διεξαγάγει το δημοψήφισμα με το ερώτημα που το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο ήθελε και στον χρόνο που είχε επιλέξει». «Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ανατράπηκε αμέσως, όχι με στρατιωτικά μέσα, αλλά με κοινοβουλευτική μεθόδευση», όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός: «Το λάθος του Παπανδρέου ήταν ότι άργησε να πάρει την απόφαση για το δημοψήφισμα. Και όταν την πήρε, υπέκυψε στον εκβιασμό μιας μικρής μερίδας των βουλευτών του που ανερυθρίαστα απαίτησαν να αποχωρήσει, για να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης».

Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρούσε ήδη από το 2009 αναπόφευκτη την προσφυγή στο ΔΝΤ, δήλωσε σε έρευνα για την κρίση του ευρώ που προβλήθηκε χθες, Πέμπτη, βράδυ από τη γαλλική τηλεόραση ο τότε διευθυντής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν μεταφέροντας τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον τότε Πρωθυπουργός λίγο αφότου αυτός ήρθε στα πράγματα.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν πρόσθεσε ότι ήταν δική του πρόταση η εμπλοκή και της Ε.Ε. στη διάσωση της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα