Το εξώφυλλο του νέου Αστερίξ

Τρεις εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία, στις 24 Οκτωβρίου, του 35ου τεύχους του Αστερίξ, οι εκδόσεις «Hachette» αποκαλύπτουν το εξώφυλλο της νέας περιπέτειας με προορισμό την Σκωτία.

Ο τίτλος «Astérix chez les Pictes» («Ο Αστερίξ στους Πίκτες») είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο, στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Οι Πίκτες είναι ένας αρχαίος λαός κελτικής προέλευσης, που τα πρώτα χριστιανικά χρόνια πέρασε από την Ιρλανδία στη Σκωτία και σκόρπισε τον τρόμο, μαζί με τους Σκωτσέζους, σε πολλές ρωμαϊκές επαρχίες της εποχής.

Δύο εκατομμύρια

αντίτυπα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και το διακύβευμα ήταν ιδιαίτερα υψηλό για τους δημιουργούς της νέας ιστορίας με πρωταγωνιστές τους Γαλάτες. Η εικονογράφηση του εξώφυλλου έγινε από τον Ντιντιέ Κονράντ και όχι από τον Αλμπέρ Ουντερζό. Τους τελευταίους μήνες, είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο προσχέδια του εξώφυλλου, με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ντυμένους με σκωτσέζικη φούστα.

Το οριστικό σχέδιο έρχεται να καθησυχάσει τους φαν. Ο Οβελίξ, παίζει ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο παιχνίδι, που έχει ξανακάνει στο «Ο Αστερίξ στη Βρετανία», ενώ ο Αστερίξ κλείνει πονηρά το μάτι στους αναγνώστες υπονοώντας πως στις εσωτερικές σελίδες οι ήρωες θα τα δώσουν όλα.

Το εξώφυλλο, από μόνο του, αποτελεί μια άσκηση ύφους, αφού υιοθετεί τους ίδιους απαράλλακτους κώδικες στο πέρασμα των χρόνων. Σε αυτό αναμειγνύονται ξεκάθαρα στοιχεία από τον «Αστερίξ στη Βρετανία» (1966) και «Το δώρο του Καίσαρα» (1974). Αν και η νέα περιπέτεια δεν έχει σχεδιαστεί από τον Ουντερζό, ο ίδιος παρακολούθησε στενά όλα τα βήματα που έγιναν για την οριστικοποίηση του εξώφυλλου.

Πρόκειται άλλωστε για το πρώτο τεύχος από τη δημιουργία του χαρακτήρα, που σχεδιάζεται χωρίς την άμεση εμπλοκή του δημιουργού των δημοφιλών ηρώων, καθώς ο 85χρονος σήμερα καλλιτέχνης αποσύρθηκε εθελοντικά για λόγους υγείας.

Πηγή: lefigaro.fr

Το οριστικό εξώφυλλο

Το αρχικό εξώφυλλο

Keywords
Τυχαία Θέματα