Την Τετάρτη αναμένεται η τρόικα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η άφιξη της τρόικας στην Αθήνα με πιθανότερη ημέρα την Τετάρτη. Τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η πλευρά των δανειστών επιδιώκουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τον συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο στο Eyrogroup της 8ης Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τη νέα πιστοληπτική γραμμή από την ΕΕ με το ΔΝΤ

να διαμηνύει ότι η όποια συμμετοχή του θα προχωρήσει στο πλαίσιο του καταστατικού του. «Το πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα τελειώνει το 2016 και η ελληνική κυβέρνηση "γνωρίζει τις δεσμεύσεις" που πρέπει να υλοποιήσει» ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, που πραγματοποιείται σήμερα στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν, διατυπώνοντας επίσης την άποψη ότι «η δημοσιονομική περίοδος προσαρμογής δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχιστεί».

Στην παρέμβασή του, ο κ. Γκογιάλ υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση «είναι εποικοδομητικές», με στόχο να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι «γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσον το δυνατόν συντομότερα».

Νωρίτερα, από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο υπουργός Οικονομικών είχε μιλήσει για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Εργαζόμαστε σκληρά για να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα του παρελθόντος» ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης προσθέτοντας «έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, έχουν κλείσει αρκετά ζητήματα και εργαζόμαστε για να κλείσουν και τα υπόλοιπα».

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί και έχει μπει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, επισημαίνοντας ότι μετά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν προοπτικές να εκτοξευθεί, καθώς θα λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα