Εντείνονται οι αντιδράσεις

Υπό κατάληψη τελεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο -από φοιτητές- σε ένδειξη συμπαράστασης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που διεκδικεί εκπαιδευτική άδεια ώστε να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο. Η διοίκηση του ΕΜΠ εξέδωσε ανακοίνωση κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις συχνές καταλήψεις στο κτίριο διοίκησης του ιδρύματος.

Σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων από ομάδα πολιτών.

Απεργία πείνας ξεκινούν σήμερα, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό, οι άλλοι

δύο καταδικασθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, Ανδρέας Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης, ενώ συνεχίζει από τις 17 Νοέμβρη και ο Γιάννης Μιχαηλίδης, επίσης καταδικασθείς, ο οποίος νοσηλεύεται στο Τζάνειο.

Τη διαμαρτυρία του για την έντονη αστυνομική παρουσία στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς εκφράζει το σωματείο εργαζομένων και ζητεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού καθώς συνεχίζει για 21η ημέρα την απεργία πείνας.

Αφού ζητούν την ικανοποίηση του αιτήματος του Ρωμανού σημειώνουν ότι «μέρες τώρα το Νοσοκομείο ΓΝΑ 'Γ. Γεννηματάς' έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς -ένστολους και με πολιτικά- περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο. Αφορμή η συνεχιζόμενη απεργία πείνας τον νοσηλευόμενου προφυλακισμένου νεαρού Ν. Ρωμανού με αίτημα να συνεχίσει τις σπουδές και τις εξετάσεις του στο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που φοιτά.

» Ήδη η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρημένη. Παράλληλα επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας.

» Το Σωματείο μας εκφράζει έντονη διαμαρτυρία γι' αυτή τη κατάσταση και απαιτεί:

» 1. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας, για να μη συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του.

» 2. Να μην υπάρξει καμιά δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν.

» 3. Να λήξει η αστυνομοκρατία στους χώρους του Νοσοκομείου.

» Προχωράμε σε παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

Εν τω μεταξύ, συνέντευξη Τύπου στο θέατρο «Εμπρός» θα δώσουν την Τρίτη οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και του Γιάννη Μιχαηλίδη. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας από γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.

Προηγούμενη είδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα