Τιμητική βραδιά για τη N.Baye

Μια ειδική βραδιά αφιερωμένη στην ανάδοχο του φετινού Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, Nathalie Baye, θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 8μμ, στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Theo Angelopoulos, κατά τη διάρκεια της οποίας θα της απονεμηθεί βραβείο από τον Γιάννη Καρτάλη.

Τη βραδιά θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Η πρεμιέρα του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.


Στην εναρκτήρια τελετή που παρουσίασε η ηθοποιός Ιζαμπέλλα Κογεβίνα, παρευρέθηκαν η ανάδοχος της 15ης διοργάνωσης Nathalie Baye, ο σκηνοθέτης της ταινίας έναρξης Jalil Lespert, η κριτική επιτροπή, αντιπροσωπίες των γαλλόφωνων πρεσβειών στην Ελλάδα και πολλοί προσκεκλημένοι.

«Συγκεντρωθήκαμε απόψε για να γιορτάσουμε το γαλλόφωνο κινηματογράφο!» Μ' αυτή τη φράση άνοιξε τη βραδιά η λαμπερή Ιζαμπέλλα Κογεβίνα και κάλεσε στη σκηνή το Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Olivier Descotes για να παρουσιάσει την 15η διοργάνωση που εντάσσεται φέτος στο πρόγραμμα Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014.

Ο Οlivier Descotes τόνισε ότι το Φεστιβάλ όπως και όλες οι εκδηλώσεις του Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014, αποτελούν έκφραση της πολύχρονης και γερής φιλίας που συνδέει την Ελλάδα με τη Γαλλία και τις χώρες της Γαλλοφωνίας: « Μια όμορφη ιστορία αγάπης και κινηματογράφου που γιορτάζουμε κάθε χρόνο μαζί με το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου». Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς που παρά τις αντιξοότητες βοήθησαν στο να οργανωθεί ένα τόσο φιλόδοξο και μεστό φεστιβάλ.

Την τελετή έναρξης ολοκλήρωσε με τη λόγο του η Α.Ε. ο Πρέσβης της Γαλλίας Jean Loup Kuhn-Delforge, καλοσωρίζοντας την ανάδοχο της φετινής διοργάνωσης Nathalie Baye που ταξίδεψε στην Αθήνα για να γιορτάσει τα 15 χρόνια του φεστιβάλ, σαν μια καλή νεράιδα, αφού ήταν παρούσα στη γέννησή του ως προσκεκλημένη το 2000! Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις γαλλόφωνες ταινίες που θα προβληθούν σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο αφιέρωμα στο Κεμπέκ.

Η τελετή έληξε με την παρουσίαση της ταινίας έναρξης YSL / Yves Saint Laurent από το σκηνοθέτη της Jalil Lespert.

Χορηγός επικοινωνίας ο Αθήνα 9,84.
Keywords
Τυχαία Θέματα