Θεσσαλονίκη: με τα ..χίλια στο Πανεπιστήμιο

Περισσότεροι από χίλιοι μαθητές της Γ' λυκείου, από σχολεία όλου του νομού Θεσσαλονίκης, κάθισαν στα έδρανα, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πήραν από νωρίς τον "αέρα" του φοιτητή παρ' όλο που σε λίγους μήνες θα γνωρίζουν εάν όντως έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή.

Οι μαθητές συμμετείχαν στην εκδήλωση "Μαθαίνω πριν Σπουδάσω", που διοργανώνει σήμερα και αύριο το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου

Μακεδονίας και ενημερώθηκαν για τις σπουδές και τις διαδικασίες φοίτησης στις σχολές και τα τμήματα του πανεπιστημίου.

Συζήτησαν για τη σωστή αξιοποίηση των φοιτητικών χρόνων και πώς θα αποκτήσουν δεξιότητες μέσα από πρακτική άσκηση, εθελοντική εργασία και διάφορες άλλες δραστηριότητες που στη συνέχεια θα βοηθήσουν να "χτιστεί" ένα καλό βιογραφικό.

Κάθε χρόνο, οι μαθητές δείχνουν έντονο ενδιαφέρον ως προς το περιεχόμενο των σπουδών, τη δομή των προγραμμάτων και των επαγγελματικών προοπτικών μετά την αποφοίτηση, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποφασίσουν ποια σχολή και ειδικότερα ποιο τμήμα θα επιλέξουν για τις τριτοβάθμιες σπουδές τους.

Το "Μαθαίνω πριν Σπουδάσω" πραγματοποιείται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση παρακολουθούν επίσης εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσω των οποίων αναμένεται να διοχετευτούν οι πληροφορίες σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα