Ετοιμάζουν τον αντικαταστάτη του

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδέχεται να ορίσουν τον Ιούνιο έναν νέο, μόνιμο επικεφαλής του Eurogroup, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Handelsblatt επικαλούμενο ανώνυμες διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Ο τωρινός πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, αντιμετωπίζει αυξανόμενη δυσαρέσκεια επειδή, ως υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, μάχεται για τα συμφέροντα της χώρας τους αντί να εκτελεί με ουδετερότητα τα καθήκοντα του προέδρου, φέρεται να δήλωσαν στην εφημερίδα οι διπλωμάτες.

Σημειώνεται
ότι το Eurogroup αποτελεί το όργανο διαχείρισης του ενιαίου νομίσματος, ως ένα ανεπίσημο σώμα που φέρνει κοντά τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών που μοιράζονται το ευρώ.

Η ολλανδική κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει ο κ. Dijsselbloem την θητεία του που λήγει στα μέσα του 2015 ως επικεφαλής του Eurogroup, προσθέτει η εφημερίδα.

Οι διπλωματικές πηγές δήλωσαν πως ο νέος πρόεδρος του Eurogroup θα πρέπει να εστιάσει στα καθήκοντα που απορρέουν από αυτή την θέση και να παραιτηθεί από τα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών της χώρας του.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα