Τέσσερις μνηστήρες για την ΕΥΑΘ

Το δρόμο της ιδιωτικοποίησης παίρνει η Εταιρία Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Τέσσερα σχήματα εκδήλωσαν αρχικό, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, για το 51% της ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά είναι, η γαλλική Suez Environment, από κοινού με την Άκτωρ, η ΓΕΚ σε κοινό σχήμα με τον επιχειρηματία Αποστολόπουλο και με ισραηλινή εταιρεία

ύδρευσης, ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και η Κίνηση 136, μια πρωτοβουλία πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και αντιπροτείνει την κοινωνική διαχείρισή της, μέσω συνεταιρισμών σε επίπεδο γειτονιάς, εκτιμώντας το κόστος για την εξαγορά στα 136 ευρώ ανά χρήστη.

Ομόφωνα αντίθετο στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης που ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να απαντήσουν οι Θεσσαλονικείς αν συμφωνούν ή όχι με την ιδιωτικοποίηση, κάτι που πάντως δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Η διαχείριση του νερού να γίνεται από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, πρότεινε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας πως σε όλη την Ευρώπη εγκαταλείπεται η ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση του νερού.

«Δεν πρέπει κάτω από το άγχος της πίεσης των δανειστών να πωληθούν χρήσιμοι φορείς, μόνο για εισπρακτικούς, δημοσιονομικούς λόγους», ανέφερε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην πώληση της ΕΥΑΘ, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης .

Άγονος, την ίδια ώρα, απέβη ύστερα από δύο παρατάσεις ο διαγωνισμός για το έργο της κατασκευής μαρίνας σκαφών αναψυχής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υποβλήθηκε καμία δεσμευτική προσφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα