Συνέντευξη Τύπου Αλέκας Παπαρήγα

Συναίνεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. υπάρχει αλλά δεν είναι εμφανής και όσοι απαιτούν συναίνεση θέλουν να γίνει πιο εμφανής, τόνισε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.
«Η συναίνεση δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Η διελκυστίνδα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ
και στη Ν.Δ. υπήρχε πάντα, αλλά σήμερα δεν τους βολεύει. Θέλουν συναίνεση, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο είτε σε επίπεδο κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα και για να μειώσουν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της αστικής τάξης, να μην βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου».

Πρόσθεσε δε πως υπάρχουν αρκετοί «πρόθυμοι» για συναίνεση, εκτός του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και ενδεικτικά ανέφερε πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει πει «ναι», ο Γιώργος Καρατζαφέρης μπορεί να συμφωνήσει «για το καλό της πατρίδας», ο Φώτης Κουβέλης δεν το έχει αποκλείσει και ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς θα θέσει το δίλημμα της Κεντροδεξιάς ή της Κεντροαριστεράς, για να διαφοροποιηθεί.

Σχετικά με τους όρους που μπαίνουν για την εκταμίευση των δόσεων του δανείου, επισήμανε ότι η εκταμίευση δεν έχει σχέση με την πληρωμή μισθών και συντάξεων και ότι η δόση θα πάει σε αυτούς που άδειασαν τα ταμεία και ευθύνονται για την κρίση.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «τυχοδιωκτικές» τις προτάσεις για κυβέρνηση προσωπικοτήτων, διότι πρόσωπα χωρίς πολιτική ταυτότητα είναι «τυχοδιώκτες», και αυτοί που τις προτείνουν θέλουν να μπουν κόμματα στην κυβέρνηση «από το παράθυρο». Αναφέρθηκε στα ονόματα των Αλέκου Παπαδόπουλου, Γιώργου Φλωρίδη, Στέφανου Μάνου, Ανδρέα Ανδριανόπουλου, που έχουν ακουστεί από διάφορες πλευρές και αναρωτήθηκε: «Αυτοί που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε ως προσωπικότητες, από πού κι ως που έγιναν προσωπικότητες; Βουλευτές και υπουργοί κομμάτων ήταν, ούτε καν ανανήψαντες δεν είναι. Και τι στάση θα κρατήσουν απέναντι στο Μνημόνιο; Μας κοροϊδεύουν, παιδάκια είμαστε; Η ιστορία δεν γράφεται με πασαρέλα προσωπικοτήτων. Τη γράφει ο λαός».

Σχετικά με την ανάγκη επενδύσεων που προτείνουν η Ν.Δ. και άλλα κόμματα είπε, ότι αυτά είναι «φούμαρα», διότι σε περίοδο κρίσης οι καπιταλιστές δεν κάνουν επενδύσεις, ακόμα κι αν διαθέτουν λιμνάζοντα κεφάλαια. Περιμένουν τη μείωση του εργατικού κόστους, το «κούρεμα» και την προγραμματισμένη πτώχευση.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν βαριές ευθύνες για την κρίση, συνέβαλαν στην εκδήλωσή της γιατί υπηρετούν και θα υπηρετούν τα συμφέροντα της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά η κρίση δεν είναι κρίση χρέους και ελλείμματος. Οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα ανάπτυξης, παρατήρησε.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε, πως αυτές μπορεί να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ένα βήμα μπροστά ή για δυο βήματα πίσω, το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η εργατική λαϊκή συνείδηση, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν «φοβεροί εκβιασμοί» και «προβοκάτσιες» ενόψει των εκλογών.

Σε «προβοκάτσια» απέδωσε κα
Keywords
Τυχαία Θέματα