Θετικά μηνύματα από Γιούνκερ

Των προσπαθειών βοήθειας προς την Ελλάδα υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του την Τετάρτη στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Τόνισε συγχρόνως πως πρόκειται για τη σταθερότητα του Ευρώ και η Ελλάδα θα πρέπει από μέρους της να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.Στη συνέντευξή του ο κ. Γιούνκερ επισήμανε πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή στα σχέδια διάσωσης, ενώ,
απορρίπτοντας την κριτική που ασκείται για το κόστος της βοήθειας και απευθυνόμενος συγκεκριμένα προς την Αυστρία, διευκρίνισε πως η βοήθεια δεν κόστισε μέχρι στιγμής στους Αυστριακούς ούτε ένα λεπτό του Ευρώ, τουναντίον, η Αυστρία έχει εισπράξει τόκους από τους Έλληνες και δεν κινδυνεύει να φτωχύνει. 

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας πρόσθεσε πως η Ελλάδα χρήζει βοήθειας, όμως η ίδια μπορεί να ζητά τότε μόνον την αλληλεγγύη αν και η ίδια ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και θα πρέπει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να δημιουργήσει δυναμικό ανάπτυξης. 

Σημειώνοντας πως μετά θα ασχοληθεί κανείς με το ερώτημα, αν δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια "ήπια αναδιάρθρωση" των ελληνικών χρεών σε ότι αφορά χρόνο αποπληρωμής και επιτόκια, ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως "η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να γίνει μαύρη τρύπα".
Keywords
Τυχαία Θέματα