Συνεχίζεται το «πάρτι»

Διπλά νοσήλια, επιπλέον χρεώσεις υπηρεσιών και παρατάσεις νοσηλείας, άνευ λόγου και αιτίας, καταγράφει το πόρισμα των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών που έλεγξαν, για πρώτη φορά, τις οικονομικές απαιτήσεις των ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», το πόρισμα-έκθεση των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, αμφισβητεί τη νομιμότητα σχεδόν του ενός τρίτου των οικονομικών απαιτήσεων των κλινικών ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, για υπηρεσίες που παρείχαν σε ασφαλισμένους πέρυσι, κάνοντας
λόγο για υπερχρεώσεις σε βάρος του οργανισμού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και την Έλενα Μπρέγιαννη, επεσήμανε ότι «σε δείγμα 100.000 περιστατικών από τα 400.000 που συνολικά θα ελεγχθούν, το ποσοστό των παρατυπιών, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση αγγίζει το 25%».

«Ο έλεγχος συνεχίζεται και στις κλινικές που εντοπίστηκαν οι παρατυπίες δεν πρόκειται να καταβληθούν τα ποσά που ζητούνται αλλά τα ποσά που αντιστοιχούν στις αληθινές υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός, προσθέτοντας, πάντως, ότι «το τελικό πόρισμα αναμένεται να φτάσει στα χέρια του στο τέλος του μήνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα