Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι 127 ετών;

Μία γυναίκα από το Μεξικό γιόρτασε την Κυριακή τα 127α γενέθλιά της, όπως υποστηρίζει η οικογένειά της, κάτι που την κάνει το γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο.Η Λεάντρα Μπεσέρα Λουμπρέρας γιόρτασε τα γενέθλιά της με την οικογένεια του εγγονού της, η οποία τη φιλοξενεί τα τελευταία πέντε χρόνια, στην πόλη Ζαποπάν, στο δυτικό Μεξικό.

Η ηλικιωμένη γυναίκα υποστηρίζει ότι γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1887, ωστόσο το πιστοποιητικό γέννησής της κάηκε κατά τη διάρκεια της μεξικανικής επανάστασης του 1910, σύμφωνα με την Telegraph.

Μετά

από έρευνα των εκλογικών εγγράφων, οι Αρχές εξέδωσαν νέο πιστοποιητικό γέννησης για την κα Λεάντρα, όπου αναγράφεται ως έτος γέννησης το 1887.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έχει χάσει τα πέντε παιδιά της και, παρόλο που βρίσκεται συνεχώς καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, η υγεία της είναι σχετικά καλή, σύμφωνα με τον εγγονό της, Σαμουέλ Αλβεάρ.

Όσο για τα μυστικά της μακροζωίας της, στην κα Λεάντρα άρεσε πάντα η σοκολάτα, ο ύπνος και το τραγούδι.

Όπως αναφέρει η μεξικανική εφημερίδα «El Horizonte», η ηλικιωμένη γυναίκα έχει 73 δισέγγονα και 55 τρισέγγονα.

Πάντως, μέχρι να εξακριβωθεί η ηλικία της κυρίας Λεάντρα, το ρεκόρ Γκίνες για το γηραιότερο άτομο του πλανήτη συνεχίζει να κατέχει ο Ιάπωνας Μισάο Οκάβα, που είναι επιβεβαιωμένα 116 ετών.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα