Συνεχίζεται η έρευνα για τη μικρή Μαρία

Η «Οδύσσεια» για τη μικρή Μαρία συνεχίζεται, καθώς τα ερωτήματα εστιάζουν τώρα στην τύχη που θα έχει το κοριτσάκι μετά την ταυτοποίηση του DNA της με αυτό της Βουλγάρας Ρομά, Σάσας Ρούσεβα.

Στην περίπτωση επιστροφής της στη Βουλγαρία η Μαρία θα εγκατασταθεί σε κέντρο υποστήριξης «έως ότου εντοπίσουμε την κατάλληλη ανάδοχη οικογένεια» δηλώνουν οι αρμόδιοι φορείς της γειτονικής χώρας.

Η απόφαση για τη μελλοντική διαβίωση και διαπαιδαγώγηση της Μαρίας αλλά και των εννέα αδερφών της,
που ζουν υπό άθλιες συνθήκες, θα ληφθεί κατόπιν της αξιολόγησης των πιθανών κινδύνων για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών αυτών.

Θρίλερ, όμως, και για τον μικρό Μπεν, που είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια στην Κω. Η Ιντερπόλ Ελλάδας κάλεσε τις κυπριακές αρχές να εξετάσουν πληροφορίες πως ίσως βρίσκεται στην Κύπρο.

Αυτό μετά από βίντεο σε εκκλησία, όπου εμφανίζεται νεαρός ο οποίος μοιάζει με σκίτσο της βρετανικής αστυνομίας.

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας, εν τω μεταξύ, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ανασύρει από τα συρτάρια αρχεία ληξιαρχικών πράξεων.

Στο «μικροσκόπιο» του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα αρχεία του Νοσοκομείου Λαμίας και του Ληξιαρχείου του Δήμου Λαμιέων προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Όπως αποκαλύπτεται, την 6ετια 2007 - 2012 στη Λαμία έγιναν 274 γεννήσεις από Βουλγάρες μητέρες, εκ των οποίων οι 107 κατέληξαν σε νόμιμες υιοθεσίες.

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπως της μικρής Μαρίας, που ενώ δόθηκαν για υιοθεσία, στα αρχεία του δήμου εκκρεμούν, αφού επάνω στη ληξιαρχική πράξη ο υπάλληλος σημειώνει ότι εκκρεμεί δικαστική απόφαση.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν σαφάρι και για να ανακαλύψουν τυχόν τρύπες στο καθεστώς χορήγησης προνοιακών επιδομάτων.

Χαρακτηριστικό είναι το «πάρτι» των επιδομάτων που παρατηρείται στο Δήμο Λιβαδειάς, όπου, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες με γυναίκες που έχουν μια ντουζίνα παιδιά, αλλά και ολόκληρες οικογένειες να λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας.

Στη Βοιωτία είχαν καταγραφεί ως δικαιούχοι επιδομάτων 2.673 πολίτες οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μεταξύ τους συγγενείς και το ποσό που εισέπρατταν έφθανε τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ το δίμηνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα