Συνέχεια στο αδιέξοδο και την ταλαιπωρία

Για όγδοη μέρα θα μείνει χωρίς Μετρό η πρωτεύουσα ενώ σε στάση εργασίας από τις 12.00 έως της 16.00 θα προχωρήσουν στον ΗΣΑΠ και το Τραμ. Χωρίς λεωφορεία και τρόλει από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. «Ο νόμος

θα εφαρμοστεί» τονίζει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, επικαλούμενη και τη νέα δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη και τη σημερινή απεργία. Εν τω μεταξύ, κατεπείγουσα εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας να καλέσει σε καταθέσεις υπεύθυνους και εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς για τυχόν ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα της απιστίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης όσων κάνουν μαζικά χρήση αδειών σε περίοδο απεργιών.

Η εντολή της εισαγγελέως είναι η έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, νέο σκηνικό στην αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στο μετρό, και κατ' επέκταση στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά τη διορία μιας ημέρας που τους έδωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαμηνύουν ότι με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα, απαντώντας έτσι στο Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος νωρίτερα σε αυστηρό τόνο τους είχε καλέσει να συμμορφωθούν μέχρι αύριο με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Να σταματήσει αμέσως η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πρόσθεσε με νόημα ότι όσοι φέρνουν σε αντίθεση τους εργαζομένους στο μετρό με την κοινωνία, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων στις μεταφορές.

«Οι ωμές απειλές της κυβέρνησης κατά του αγώνα και των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στο μετρό πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους εργαζόμενους και το λαό. Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι που βασανίζει το λαό και όχι οι αγώνες των εργαζομένων», αναφέρει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του.

Keywords
Τυχαία Θέματα