Συναντώνται το μεσημέρι στη Βουλή

Νέα συνάντηση θα έχουν στις 15.00 στη Βουλή οι κυβερνητικοί εταίροι, προκειμένου να επικυρωθούν τα νέα μέτρα πριν από τις 12 Νοεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει το Eurogroup. Η Κομισιόν μέσω των εκπροσώπων της, διέψευσε τις πληροφορίες περί έκτακτης συνεδρίασης αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης. Μιλώντας στη βουλή
ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποίησε ότι το κόστος για τη χώρα θα είναι τεράστιο, εάν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων eυρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πεινάσει κόσμος». Την ίδια ώρα, νέες πιέσεις της τρόικας  για περαιτέρω μειώσεις στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών απέρριψαν την πρόταση της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία, η αποζημίωση σε εργαζόμενο με 16 χρόνια προϋπηρεσίας θα καθορίζεται στους 12 μισθούς και για τα έτη  που υπολείπονται θα χορηγείται επιπλέον ποσό με ανώτατο πλαφόν τα 2.000 ευρώ.

Η τρόικα επέμεινε στην καταβολή επιπλέον ποσού 3.516 ευρώ ως ανώτατο πλαφόν εφάπαξ και το Υπουργείο Εργασίας επανήλθε με αντιπρόταση για την καταβολή 1.500 ευρώ ως ανώτατο όριο της  επιπλέον αποζημίωσης. 
Keywords
Τυχαία Θέματα