Συνάντηση των τριών

Στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να τεθούν οι εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και η διαπραγμάτευση της Αθήνας με την τρόικα για το ελληνικό πρόγραμμα.

Χθες αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λέγοντας πως δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο, ενώ ερωτηθείς κατά πόσον η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη εγκαίρως, περιορίστηκε στην επισήμανση «θα δείξει».

Ο κ. Μανιτάκης παρουσίασε στον πρωθυπουργό ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων στο Δημόσιο έως το τέλος του 2015 όπως το ζητά η τρόικα. Πηγές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό σημείο και ότι με την επιστροφή των εκπροσώπων της τριμερούς θα υπάρξει συμφωνία στο συγκεκριμένο θέμα

Για απόφαση με «τιμωρητικά και μυωπικά» χαρακτηριστικά, κάνουν λόγο πηγές του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωζώνης για την Κύπρο. Στη συνέχεια, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, η Ευρωζώνη προσπαθεί να διορθώσει κάποια από τα στοιχεία των αποφάσεών της, «αλλά, στο μεταξύ, οι καταστάσεις επιδεινώνονται και ο φαύλος κύκλος τροφοδοτείται».

«Οι αποφάσεις του Eurogroup φέρνουν την κυπριακή πολιτική ηγεσία και τον κυπριακό λαό μπροστά σε κρίσιμες επιλογές» αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο. «Σημαντική παράμετρος» προσθέτει «είναι το συνολικό πακέτο μέτρων να μην περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, όπως η περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής».
Keywords
Τυχαία Θέματα