Συνάντηση με Πολιτεία θέλει η Σούπερ Λίγκα

Τη διαμεσολάβηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προκειμένου η Σούπερ Λίγκα να ξεκινήσει συζήτηση με την Πολιτεία για τα μείζονα θέματα της ανώτατης εθνικής επαγγελματικής κατηγορίας, ζήτησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας Βαγγέλης Μαρινάκης από το Σοφοκλή Πιλάβιο, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να
διασαφηνιστούν οι προτάσεις στις οποίες έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές για την αυστηροποίηση των ποινών που θα πρέπει να επιβάλλονται σε περιπτώσεις βίας στους ποδοσφαιρικούς χώρους και οι οποίες είναι έτοιμες να εισαχθούν στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ. Εκτός αυτού, όμως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από τον κ. Πιλάβιο να υπάρξει συζήτηση, σε κοινή τράπεζα, με τα υπουργεία Πολιτισμού, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκρινιστεί το πλαίσιο αρμοδιοτήτων κάθε θεσμικού φορέα. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, στην οποία παρέστη και ο Αχιλλέας Μπέος ως εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας, ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας Πατρίκ Κομνηνός, προέβη σε δηλώσεις. "Το θέμα της αθλητικής βίας είναι γενικότερο.

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ μια άμεση συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία Πολιτισμού, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Όπως γνωρίζετε θα κατατεθεί ένας νέος αθλητικός νόμος. Όταν το θέμα της αθλητικής βίας καταλήγει να συζητείται στο πρωθυπουργικό γραφείο, θεωρούμε ότι η Πολιτεία έχει την θέληση να συνδράμει στην αντιμετώπιση της βίας.

Η Πολιτεία και όλοι μαζί οφείλουμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και βρούμε τις λύσεις", υπογράμμισε ο κ. Κομνηνός, ο οποίος ρωτήθηκε αν θα υπάρξει εναρμόνιση των ποινών με βάση το δίκαιο της UEFA: "Νομίζω ότι το θέμα του εναρμονισμού με την UEFA ήδη γίνεται. Αυτό που θα πρέπει να γίνει, αναφορικά με τον τρόπο που διοργανώνονται τα παιχνίδια είναι και οι υπόλοιποι φορείς να συνταχθούν και να αναλάβουν δράση που αφορούν στην ομαλή διοργάνωση. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι γίνεται για την αντιμετώπιση της βίας. Και όταν έχουμε την ευθύνη, να δεχθούν οι ομάδες τις ποινές που προβλέπονται", υπογράμμισε. Όσο για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Σούπερ Λίγκα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της βίας, απάντησε: "Προτείναμε πολύ αυστηρές ποινές και την ευθύνη εισόδου στον αγωνιστικό χώρο να τις έχουν οι ΠΑΕ. Έχουμε ζητήσει ένα ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο. Η αυστηροποίηση δεν είναι το μόνο μέτρο. Την τελευταία πενταετία οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν πληρώσει 8,5 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα από τιμωρίες. Είναι πασιφανές ότι δεν κλείνει έτσι το θέμα της βίας".
Keywords
Τυχαία Θέματα