Σύσκεψη για την οικονομία

To μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισ. ευρώ ώς το 2015  βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή υπό τον Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του
Γ. Παπακωνσταντίνου και του Λ. Παπαδήμου.
Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρος της ευρωτράπεζας, Λ. Παπαδήμος, επέστρεψε από τη Φρανκφούρτη, όπου είχε επαφές με ανώτερα στελέχη της ΕΚΤ.Αυτό συμβαίνει την ίδια περίοδο όπου η ΕΚΤ προειδοποιεί ότι ενδέχεται να μην αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για τη διάθεση ρευστότητας, ακόμα και στο ενδεχόμενο μίας ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, δηλαδή της επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής του χρέους με τη συμφωνία των πιστωτών (reprofiling ή αναδιάταξη).Οι επικεφαλής της τρόικας αναχώρησαν, την Πεμπτη, για τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιστρέψουν στην Αθήνα για την τελική αξιολόγηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και την επικαιροποίηση του Μνημονίου.Οι διαπραγματεύσεις του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα συνεχισθούν όλο το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το σύνολο των μέτρων και παρεμβάσεων της περιόδου 2011 - 2015. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι η συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα γίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό, από τον πρωθυπουργό, ο κ. Πεταλωτής το απέρριψε λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται τώρα δραματικότητα και δεν ταιριάζει κάτι τέτοιο στη στιγμή».

Μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, του προγράμματος θα γίνει η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών με κατ' ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους αρχηγούς των κομμάτων, ανακοίνωσε ο  κ. Πεταλωτής.
Keywords
Τυχαία Θέματα