Απολύσεις στο Δημόσιο μέσω μετατάξεων

Ο δρόμος για απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα παραμένει ανοικτός, καθώς την  Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δήλωσε ότι «οι μετατάξεις από οργανισμούς και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που κλείνουν ή συρρικνώνονται, δεν θα είναι αυτονόητες και αυτόματες».  
Στη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης,
σημείωσε ότι μπορεί πράγματι κάποιοι υπάλληλοι φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που τελούν υπό αναδιοργάνωση, συγχωνεύονται ή καταργούνται, να μην κριθούν άξιοι από το ΑΣΕΠ να μεταταγούν στο δημόσιο. Παράλληλα ο Υπουργός, προανήγγειλε ότι εντός του Ιουνίου θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή για το νέο πειθαρχικό καθεστώς που θα διέπει τη λειτουργία του δημοσίου τομέα, με το οποίο - όπως σημείωσε χαρακτηριστικά - θα λήξει η ατιμωρησία. Πάντως όποιος υπάλληλος θα έχει υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα, δεν θα μπορεί να μεταταγεί στο δημόσιο.

«Το μείζον ζήτημα είναι η ενδοκυβερνητική συνεννόηση. Άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Υπάρχει αναποτελεσματικότητα στις δράσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης, επικαλούμενος δηλώσεις των κκ. Παπακωσταντίνου και Πεταλωτή.

Ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε τη θέση του κόμματος για το δημόσιο, πρόταση που περιλαμβάνει τρία χρόνια "πάγωμα" στις προσλήψεις και μετά 1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις, αλλά και το θεσμό της μισθωτής εφεδρείας
Keywords
Τυχαία Θέματα