Συνάντηση με Ευ. Τσακαλώτο

Σε εξέλιξη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο την ώρα που νέα δεδομένα δημιουργεί στο πολιτικό σκηνικό η πρόθεση -σύμφωνα με πληροφορίες-της κυβέρνησης να ανοίξουν τα θερινά τμήματα της Βουλής ως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, οπότε αρχίζουν οι εργασίες της Ολομέλειας. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται οτι η κυβέρνηση
θα εισάγει στα θερινά τμήματα κρίσιμα νομοσχέδια με προαπαιτούμενα και εφαρμοστικούς νόμους αποφεύγοντας τις διαρροές βουλευτών αφού έχει τη δυνατότητα να ορίσει εκείνη τους βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα θερινά τμήματα.
Εάν προκριθεί τελικώς αυτό το σενάριο, οι πρόωρες κάλπες μετατίθενται για τον Οκτώβριο, ενώ φαίνεται να παγώνει και το σενάριο για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας το πρωί στον Α984 δήλωσε μεταξύ άλλων οτι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.
Για το τι θα συμβεί περαιτέρω -πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη-έχουν ακουστεί πολλές σκέψεις, ωστόσο πρέπει να πω μετά βεβαιότητος ότι δεν υπάρχει απόφαση για το τι θα συμβεί. Είναι μια συγκυρία με πολλές παραμέτρους και πιεστικούς χρόνους...» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος .
Keywords
Τυχαία Θέματα